Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Γιουρόπα Λιγκ - Προκριματικά / Με οδηγό τον Xριστοδουλόπουλο διπλασίασε τις νίκες του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιουρόπα Λιγκ - Προκριματικά / Με οδηγό τον Xριστοδουλόπουλο διπλασίασε τις νίκες του

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ είναι το καλύτερο δυνατό. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν και στον επαναληπτικό επί της Λουκέρνης, αυτή τη φορά με 1-3 μέσα στην έδρα της αντιπάλου τους, παίρνοντας την πρόκριση με συνολικό σκορ 7-1 υπέρ τους. Ο πήχης των προσδοκιών έχει ανέβει πλέον αρκετά, αλλά τώρα έρχονται τα πραγματικά δύσκολα.

O Oλυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς εμφανίστηκε στην Ελβετία σοβαρός και έτσι όλα εξελίχθηκαν με άνετο τρόπο. Γιατί και η δυναμικότητα της Λουκέρνης αποδείχτηκε στην πράξη πως δεν ήταν αρκετή για να ανησυχήσει τους Πειραιώτες, αλλά και γιατί ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε και στις δύο αναμετρήσεις με τον τρόπο που άρμοζε στις περιστάσεις.

Και αφού στο έβδομο λεπτό ο Φορτούνης σημάδεψε το δοκάρι, στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ανέλαβε δράση. Το νέο απόκτημα των «ερυθρόλευκων» συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στο Φάληρο, δηλαδή σκόραρε και σε αυτόν τον αγώνα δύο φορές, κάνοντας το 0-2 για τους Πειραιώτες. Το πρώτο του τέρμα το σημείωσε στο 23ο λεπτό, ενώ στο 59ο λεπτό ο διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο και εκείνα της ομάδας του. Λίγο αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στο 68ο λεπτό, ο Γκερέρο έκανε το 0-3 για τον Ολυμπιακό. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να σημειώσουν το γκολ της τιμής με τον Ντεμασάι στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης.

Τώρα πια, όσον αφορά τη συνέχεια, στην ομάδα του Πειραιά όλη η προσοχή επικεντρώνεται στους καθοριστικότατους αγώνες της επόμενης φάσης, που θα κρίνουν αν τελικά οι «ερυθρόλευκοι» θα περάσουν στη φάση των ομίλων του φετινού Γιουρόπα Λιγκ ή θα τελειώσει σχετικά πρόωρα το φετινό τους ευρωπαϊκό ταξίδι...

Λουκέρνη: Σάλβι, Άλβες, Γκρέτερ, Σουλτς, Σίντλερ, Βόκα, Γκβίλια (81' Ντεμασάι), Σνόιβλι (66' Βάργκας), Ούγκρινιτς (66' Βολφ), Σουρπφ, Ελέκε.

Oλυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς, Μιράντα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (72' Τοροσίδης), Φορτούνης (63' Φετφατζίδης), Γκερέρο (70' Ανσαριφάρντ), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL