Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ-ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / Ματς συντήρησης και γοήτρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ-ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / Ματς συντήρησης και γοήτρου

Δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού

Την Πέμπτη το βράδυ (ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.) ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στην Ελβετία τη Λουκέρνη, στον επαναληπτικό του 4-0 με το οποίο επικράτησε στον πρώτο αγώνα την περασμένη εβδομάδα. Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο δεύτερος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες μοιάζει περισσότερο με ματς συντήρησης και γοήτρου για τους Πειραιώτες, καθώς αρκεί μια απλή σοβαρή διαχείριση για να πιστοποιηθεί οριστικά και αμετάκλητα η πρόκριση στην επόμενη φάση του φετινού Γιουρόπα Λιγκ (αυτή των πλέι οφ).

Εκεί που το εμπόδιο θα είναι κατά γενική ομολογία αρκετά υψηλότερο, καθώς απέναντι στον Ολυμπιακό θα βρεθεί είτε η αγγλική Μπέρνλι (που τερμάτισε έβδομη στην περσινή Πρέμιερ Λιγκ), είτε η ανερχόμενη δύναμη του τουρκικού ποδοσφαίρου Μπασακσεχίρ. Στον πρώτο αγώνα που έγινε στην Τουρκία οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 0-0, επομένως η υπόθεση πρόκριση παρέμεινε ανοιχτή. Το αποτέλεσμα της κλήρωσης δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για τον Ολυμπιακό, όμως σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζει κάτι και πλέον το μυαλό των Πειραιωτών βρίσκεται ολοένα και περισσότερο στις πολύ δύσκολες αναμετρήσεις που έρχονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα κρίνουν αν θα συνεχιστεί η φετινή ευρωπαϊκή πορεία που ξεκίνησε μόλις λίγες μέρες νωρίτερα.

Την περασμένη Πέμπτη στο Γ. Καραϊσκάκης ο νέος Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς άφησε πολύ καλή αίσθηση σε όλους σχεδόν τους τομείς. Κατ' αρχάς, επικρατώντας της Λουκέρνης με το πολύ βαρύ για τους Ελβετούς 4-0, σχεδόν εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Από εκεί και πέρα, όμως, η συνολική εικόνα του Ολυμπιακού, αλλά και των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν, ήταν τέτοια που άφησε άκρως ικανοποιημένους τους φίλους της ομάδας του Πειραιά έπειτα από πολύ καιρό. Σε σύγκριση, μάλιστα, με εμφανίσεις του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκούς αγώνες προηγούμενα καλοκαίρια, το γενικό συμπέρασμα είναι ενθαρρυντικό. Φυσικά, μια αγωνιστική περίοδος έχει διαρκείς απαιτήσεις και δεν τελειώνει στον πρώτο επίσημο αγώνα που δίνει μια ομάδα. Αλλά το αρχικό δείγμα των Πειραιωτών καλλιέργησε στο εσωτερικό της ομάδας αυξημένες προσδοκίες. Ίσως στο πρόσφατο παρελθόν η Λουκέρνη να αποδεικνυόταν πιο δύσκολη υπόθεση για τον τότε Ολυμπιακό. Οι εποχές Χάποελ Μπερ Σεβά ή Αρούκα (πρόκριση στην παράταση εντός έδρας...) μοιάζουν μακρινές κι αυτό, αν μη τι άλλο, συνιστά μια πρόοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL