Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η επιστροφή του ελληνικού στίβου!

Φαίνεται πως τα γερμανικά στάδια ταιριάζουν πολύ στους Έλληνες αθλητές στίβου! Η συγκομιδή της χώρας μας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της...

Φαίνεται πως τα γερμανικά στάδια ταιριάζουν πολύ στους Έλληνες αθλητές στίβου! Η συγκομιδή της χώρας μας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, έφτασε τα τρία χρυσά μετάλλια, τα δύο αργυρά και το ένα χάλκινο, σύνολο δηλαδή έξι μετάλλια. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί μόνο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2002, που είχε διεξαχθεί και αυτό στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στο Μόναχο. Τότε η ελληνική αποστολή είχε γυρίσει έχοντας στις αποσκευές της 4 χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια.

Τα έξι ελληνικά μετάλλια στο Βερολίνο κατέκτησαν ο Μίλτος Τεντόγλου (χρυσό στο μήκος με άλμα στα 8.25μ.), η Κατερίνα Στεφανίδη (χρυσό στο επί κοντώ με άλμα στα 4.85μ.), η Βούλα Παπαχρήστου (χρυσό στο τριπλούν με άλμα στα 14.60μ.), η Νικόλ Κυριακοπούλου (αργυρό στο επί κοντώ με άλμα στα 4.80μ.), η Μαρία Μπελιμπασάκη (αργυρό στα 400μ. με επίδοση 50.45) και τελευταίος χρονολογικά ο Δημήτρης Τσιάμης (χάλκινο στο τριπλούν με άλμα στα 16.78μ.).

Η ελληνική ομάδα με αυτόν τον απολογισμό βρέθηκε στην άκρως σημαντική πέμπτη θέση του πίνακα των συνολικών μεταλλίων μαζί με το Βέλγιο, που είχε ακριβώς την ίδια συγκομιδή, πίσω από τη Βρετανία (7 χρυσά, 5 αργυρά και 6 χάλκινα), την Πολωνία (7 χρυσά, 4 αργυρά και 1 χάλκινο), τη Γερμανία (6 χρυσά, 7 αργυρά και 6 χάλκινα) και τη Γαλλία (3 χρυσά, 4 αργυρά και 3 χάλκινα).

O ελληνικός στίβος μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε στις υψηλές πτήσεις. Μετά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 επικράτησε μία δύσκολη εποχή με λίγες σχετικά επιτυχίες. Οι οποίες, βέβαια, δεν απουσίασαν εντελώς, αλλά ήταν λιγότερες σε ποσότητα από όσες είχαν επιτευχθεί τα χρόνια της λεγόμενης άνοιξης του ελληνικού στίβου (που είχε κορυφωθεί το 2004).

 

Δείτε όλα τα σχόλια