Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C22.6°C
5 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C19.3°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 37%
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / Ήταν απλά Πετρούνιας...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / Ήταν απλά Πετρούνιας...

Ο Λευτέρης Πετρούνιας για τέταρτη συνεχόμενη φορά πρωταθλητής Ευρώπης

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ανήκει εδώ και πολύ καιρό στην κατηγορία των αθλητών παγκόσμιου διαμετρήματος, που γράφουν δίχως καμία υπερβολή τη δική τους ιστορία στον αθλητισμό. Η ενόργανη γυμναστική έχει στις τάξεις της έναν αθλητή που θα μείνει στην ιστορία και αυτός είναι Έλληνας.

Σε μία εβδομάδα που ο ελληνικός αθλητισμός, σε διάφορα αθλήματα, παραδίδει τα δικά του διαπιστευτήρια στο διεθνές στερέωμα, ήρθε την περασμένη Κυριακή η ώρα του Πετρούνια να βάλει το δικό του λιθαράκι. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης επιβεβαίωσε το αυτονόητο, την κυριαρχία του στους κρίκους. Ήταν απλά Πετρούνιας... έκανε αυτά που μπορούσε και βγήκε πρώτος για τέταρτο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.

Έτσι ανήκει, πλέον, στην περίοπτη λίστα των εφτά μονάχα αθλητών που έχουν κατακτήσει 4 ή περισσότερα χρυσά μετάλλια στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Σε αυτήν τη λίστα συναντάει κάποιος μεγάλα ονόματα της γυμναστικής, όπως ο Ούγγρος Μπέρκι, ο δικός μας Βλάσης Μάρας, ο Λευκορώσος Σέρμπο και ο Ιταλός Κέκι. Μάλιστα ο Γιούρι Κέκι είχε πετύχει από το 1990 έως το 1996 ακριβώς το ίδιο επίτευγμα με τον Πετρούνια, δηλαδή είχε επικρατήσει σε τέσσερα συνεχόμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Το αγώνισμα των κρίκων είναι εδώ και καιρό συνυφασμένο με το όνομα του Έλληνα αθλητή. Στο παλμαρέ του συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων πρωτιές και σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2016), και σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2015 και 2017). Στον αγώνα της Γλασκώβης ο Πετρούνιας συγκέντρωσε 15.466 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του στη δεύτερη θέση τον Τσολάκ από την Τουρκία και τρίτο τον Κάλοχ από τη Μεγάλη Βρετανία. Ο Έλληνας αθλητής δεν επηρεάστηκε ούτε από το γεγονός πως ο Βρετανός είχε την υποστήριξη του κοινού, καθώς ο αγώνας διεξήχθη στη Σκωτία.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας σε δηλώσεις που έκανε μετά τη νίκη του αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα και στους Έλληνες που τελευταία δοκιμάστηκαν πολύ, ενώ έκανε αναφορά στους ανθρώπους που τον αγαπάνε και στην οικογένειά του. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως δεν ήταν απολύτως έτοιμος σωματικά, αλλά ένιωθε ακμαίος στο πνευματικό επίπεδο, και αυτό, όπως αποδείχθηκε, αρκούσε για τον νέο θρίαμβό του... Ο νους του 28χρονου Έλληνα αθλητή βρίσκεται ήδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου στην Ντόχα, με μοναδικό στόχο, όπως είναι φυσικό, ένα νέο χρυσό μετάλλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL