Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / Να η "δικέφαλη" ευκαιρία!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / Να η "δικέφαλη" ευκαιρία!

Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης σκόρερ του "χρυσού" γκολ της ΑΕΚ στη Γλασκώβη...

TOY KΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου στο Τσάμπιονς Λιγκ, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ και ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ, κατάφεραν να σταθούν επάξια και να πάρουν αποτελέσματα που δημιουργούν τις συνθήκες για κάτι πολύ σημαντικό στη συνέχεια.

Ενώ πριν λίγο καιρό θα έλεγαν "τρελό" όποιον υποστήριζε πως μπορούν και οι δύο ομάδες να βρεθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τώρα υπάρχουν "ζωντανές" οι πιθανότητες να τα καταφέρουν, με την ΑΕΚ να έχει -λόγω κλήρωσης- ένα μικρό προβάδισμα στο "δικαίωμα στην ελπίδα".

Σε περίπτωση που η ΑΕΚ αποκλείσει την Τρίτη 14 Αυγούστου (9.00 μ.μ.) τη Σέλτικ στο ΟΑΚΑ, θα αντιμετωπίσει στο τελευταίο εμπόδιο πριν τους ομίλους της μεγάλης διοργάνωσης τον νικητή των αναμετρήσεων Μάλμε - Βιντεότον (πρώτος αγώνας 1-1 στη Σουηδία) και σε θεωρητικό επίπεδο θα έχει πιο εύκολο έργο σε σχέση με το τωρινό κόντρα στην πρωταθλήτρια Σκωτίας.

Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, που θα παίξει κι αυτός την Τρίτη (8.30μ.μ.) στη Μόσχα, θα έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο, καθώς θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπενφίκα ή Φενέρμπαχτσε (πρώτος αγώνας 1-0 στην Πορτογαλία υπέρ των γηπεδούχων), ομάδες με μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πρώτος, χρονικά, ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να επιστρέψει από τη δυσχερή θέση που τον είχε φέρει το γεγονός ότι στο 17ο λεπτό της αναμέτρησής του στην Τούμπα βρέθηκε να χάνει 0-2 από τη Σπαρτάκ Μόσχας. Μέσα σε 15 λεπτά, όμως, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου σημείωσαν τρία τέρματα και με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 3-2 έχουν αποκτήσει μικρό προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση. Αν μάλιστα ο ΠΑΟΚ επαναλάβει απόδοση σαν αυτή που έκανε εκτός έδρας με τη Βασιλεία στον προηγούμενο γύρο, ενδεχομένως να περιορίσει το πλεονέκτημα έδρας της μοσχοβίτικης ομάδας.

Λίγο αργότερα, η ΑΕΚ, που αναγκάστηκε για διάφορους λόγους να στερηθεί τις υπηρεσίες παικτών όπως ο Τσιγκρίνσκι, ο Μάνταλος και ο Μπογέ, αλλά και που είδε τον Ιταλό διαιτητή Μπάντι να αποβάλει με λανθασμένη απόφαση τον Γαλανόπουλο πριν καν συμπληρωθεί το 58ο λεπτό του αγώνα, κατάφερε να μείνει "αλώβητη" στη Γλασκώβη, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από τη δυνατή στην έδρα της Σέλτικ.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η ΑΕΚ παρέμεινε για άλλον έναν αγώνα της στην Ευρώπη αήττητη, και πιο συγκεκριμένα για ενδέκατο συνεχόμενο! Για την ακρίβεια, έχει να χάσει στην Ευρώπη από τις αρχές του Αυγούστου του 2017 στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, στο πλαίσιο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει φέτος το "τρία στα τρία", με τρεις "χορταστικές" νίκες, ενώ μέχρι τους αγώνες με τη Βασιλεία δεν είχε πετύχει ποτέ νίκη στην ιστορία των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε την Τετάρτη στο βασικό της σχήμα επτά Έλληνες ποδοσφαιριστές (Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Κλωναρίδης), κάτι που αποδεικνύει με τον πιο έμπρακτο τρόπο την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι άνθρωποι της "Ένωσης" και ο νέος προπονητής στο "ελληνικό στοιχείο". Ο ΠΑΟΚ απέναντι στους Ρώσους είχε μόλις τρεις Έλληνες (Πασχαλάκης, Λημνιός, Πέλκας) στην αρχική ενδεκάδα, οι οποίοι όμως είχαν καταλυτική συμβολή στη νίκη των γηπεδούχων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL