Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Ο ρατσισμός μπήκε στα ταρτάν της Ιταλίας / Επίθεση στην κορυφαία δισκοβόλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ρατσισμός μπήκε στα ταρτάν της Ιταλίας / Επίθεση στην κορυφαία δισκοβόλο

H Ντέζι Οζάκουε σε μια προσπάθειά της στον κλωβό της δισκοβολίας...

Μετά τους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα είχε δημιουργηθεί τεράστιο θέμα στην Ιταλία από το γεγονός ότι και οι τέσσερις δρομείς της ομάδας σκυταλοδρομίας 4χ400μ. των γυναικών ήταν παιδιά μεταναστών. Στον απόηχο αυτής της αντιπαράθεσης, αλλά και της γενικότερης στάσης που κρατάει η νέα ιταλική κυβέρνηση στα θέματα των μεταναστών, είχαμε την περασμένη Δευτέρα την επίθεση που δέχτηκε η καλύτερη δισκοβόλος της χώρας, που θα αγωνιστεί μάλιστα και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, η Ντέζι Κακάο Οζάκουε.

Με καταγωγή από τη Νιγηρία, αλλά γεννημένη στη βορειοδυτική Ιταλία, η 22χρονη ρίπτρια, κατά την επιστροφή της από την προπόνηση δέχτηκε επίθεση έξω από το σπίτι της στην περιφέρεια του Τορίνο από αγνώστους. Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο, της πέταξαν αυγά στο πρόσωπο και απομακρύνθηκαν με μεγάλη ταχύτητα. Ένα από τα αυγά βρήκε την Οζάκουε στο μάτι, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, αφού το κέλυφος έφτασε στον κερατοειδή.

Η επίθεση συνδέθηκε με ρατσιστικά κίνητρα και καταγγέλθηκε και από τη νεολαία της Κεντροαριστεράς, της οποίας η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας είναι μέλος. "Όποιος αρνείται τη ρατσιστική δίνη που αυξάνεται στη χώρα μας γίνεται συνένοχος", έγραψε στο Twitter o γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Μαουρίτσιο Μαρτίνα.

Η Ντέζι Οζάκουε είναι μία από τις μεγάλες ελπίδες του ιταλικού στίβου, καθώς το νεαρό της ηλικίας της προμηνύει ακόμη σπουδαιότερες επιτυχίες στο μέλλον. Πέρσι, σε ηλικία μόλις 21 χρόνων, εκπροσώπησε την Ιταλία στη Σούπερ Λιγκ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων στη Λιλ, όπου πήρε την 6η θέση. Φέτος, στις ΗΠΑ όπου σπουδάζει, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ σε 59.72μ., ενώ άλλες τρεις φορές έχει ρίξει πάνω από 59 μέτρα, επίδοση που μπορεί να της δώσει μια θέση στον τελικό του Βερολίνου. Αγωνίζεται και στη σφαιροβολία, αλλά με μικρότερη επιτυχία (έχει 15.74μ. ατομικό ρεκόρ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL