Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Του Τάσου ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΠΑΟΚ περίμενε χρόνια την πρώτη του νίκη και την πρώτη του πρόκριση στο... Τσάμπιονς Λιγκ. Νίκησε δύο φορές τη Βασιλεία και πλέον έχει κάθε δικαίωμα να κάνει όνειρα μέχρι... τα αστέρια!

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι προγραμματισμένη να κλείνει χώρους πρεσάροντας ψηλά, ώστε να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία που της δίνεται στην αντίπαλη περιοχή. Ομάδα με άψογες τοποθετήσεις, που παραδίδει μαθήματα τακτικής εντός και εκτός έδρας!

Η Βασιλεία μπορεί να μην έχει την ποιότητα του πρόσφατου παρελθόντος, θεωρείται όμως υπολογίσιμη δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Επόμενος αντίπαλος η Σπάρτακ Μόσχας, με τον ΠΑΟΚ να μπορεί να κάνει στους Ρώσους ζημιά που ούτε φαντάζονται... Λένε πως τα φιλικά παιχνίδια γίνονται για να διαπιστώσει ο προπονητής αυτά που δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελε. Σωστό εν μέρει, αφού στα συγκεκριμένα ματς μια ομάδα μπορεί να εμφανίσει αρετές που ορισμένοι αγνοούν!

Η ΑΕΚ κόντρα στη δυνατή Γαλατασαράι είχε στιγμές που από τη μέση και μπροστά ήταν εντυπωσιακή! Εμφάνισε μεσοεπιθετικές αρετές τις οποίες δεν είχε πέρυσι, αλλά και αποδείξεις δουλειάς σε χώρους κοντά στην αντίπαλη περιοχή, εναρμονισμένες στη φιλοσοφία του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του περισσότερη κατοχή μπάλας. Δηλαδή διαρκές τρέξιμο, κίνηση και αλλαγές ρόλων!

Είναι πολύ νωρίς για να πει κάποιος αν το συγκεκριμένο δείγμα είναι ασφαλές, όμως το γεγονός ότι η ΑΕΚ κατάφερε να παρουσιάσει στιγμές που συνδύαζαν ελκυστικό ποδόσφαιρο και ουσία είναι ενθαρρυντικό. Τώρα το μίνιμουμ που καλείται η "Ένωση" να καταφέρει μέσα από την ξεκάθαρη αγωνιστική διαφοροποίησή της είναι το να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ό,τι, δηλαδή, κατάφερε και πέρυσι. Σαφώς βέβαια ο μεγάλος στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από το να επιτευχθεί η διπλή πρόκριση που θα τη στείλει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτό απαιτεί και τύχη...

Πρώτος αντίπαλος την Τετάρτη η Σέλτικ στη Σκωτία, που δίκαια άφησε εκτός διοργάνωσης τη Ρόζενμποργκ. Μαχητές οι Σκωτσέζοι και επικίνδυνοι στην έδρα τους, όμως φαίνεται πως η ΑΕΚ έχει σχέδιο, θα δώσει τη μάχη της και οι πιθανότητες πρόκρισης μόνο αμελητέες δεν είναι...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL