Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / Στη μάχη με στόχο τους ομίλους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / Στη μάχη με στόχο τους ομίλους

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Mετά τον περιπετειώδη τρόπο με τον οποίο έκλεισε την περσινή αγωνιστική περίοδο ο κυπελλούχος Ελλάδας και δευτεραθλητής ΠΑΟΚ, ήρθε η ώρα για το ξεκίνημα της καινούργιας με τη διεκδίκηση ενός υψηλού στόχου, της πρόκρισης σε ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και... κατά προτίμηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την Τρίτη (8.30 μ.μ.) οι Θεσσαλονικείς θα υποδεχτούν στην Τούμπα την ελβετική Βασιλεία στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για την 1η Αυγούστου στο Σανκτ Γιάκομπ Παρκ. Η Βασιλεία έχασε το ελβετικό πρωτάθλημα μετά από οκτώ συνεχόμενες κατακτήσεις μένοντας πίσω από τη Γιουνγκ Μπόις. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, πήρε τη δεύτερη θέση του ομίλου της, πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μπροστά από Μπενφίκα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις για το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Στη φάση των "16" αποκλείστηκε από την πολύ δυνατή Μάντσεστερ Σίτι χάνοντας 0-4 στον πρώτο αγώνα στην Ελβετία και παίρνοντας τιμητική νίκη με 1-2 στο Έτιχαντ.

Αυτήν την εβδομάδα ξεκινάνε το δικό τους ταξίδι στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι «εξαργύρωσε» τη σπουδαία περσινή της παρουσία στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με την τέταρτη θέση και την εύκολη εξασφάλιση ενός "εισιτηρίου" για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Μπρεστ από τη Λευκορωσία, στην οποία αγωνίζεται ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου και του Πλατανιά Γιάννης Κάργας. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει την προσεχή Πέμπτη στη Λευκορωσία (8.45 μ.μ.) και ο επαναληπτικός στις 2 Αυγούστου στο Περιστέρι.

Η Ντιναμό είναι η κάτοχος του Κυπέλλου Λευκορωσίας, ενώ στο εγχώριο πρωτάθλημα, που βρίσκεται ήδη στη 16η αγωνιστική, είναι στην 6η θέση. Αυτό, όμως, που κάνει την ομάδα από τη Λευκορωσία ξεχωριστή είναι η παρουσία του Ντιέγκο Μαραντόνα στη θέση του προέδρου της! Μάλιστα υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο μεγάλος άσος του παρελθόντος να δώσει το "παρών" στον αγώνα του Περιστερίου. Ο Ατρόμητος έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρώπη το 2006 και έχει αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Σεβίλλη, η Νιούκαστλ, η Άλκμααρ, η Σαράγεβο, η ΑΙΚ Στοκχόλμης και η Φενέρμπαχτσε.

Επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουμε για πρώτη φορά μετά το 2015, και για τον Αστέρα Τρίπολης, αφού θα αντιμετωπίσει στο Γιουρόπα Λιγκ τη Χιμπέρνιαν από τη Σκωτία. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη στη Σκωτία και ο επαναληπτικός στις 2 Αυγούστου στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Πελοποννήσου εδώ και πολλά χρόνια στα "σαλόνια" του ελληνικού ποδοσφαίρου κατάφερε να βρεθεί δύο φορές στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, τόσο την περίοδο 2014-2015 όσο και ένα χρόνο αργότερα, αντιμετωπίζοντας εκεί μεταξύ άλλων ομάδες όπως η Τότεναμ, η Μπεσίκτας, η Σάλκε και ο ΑΠΟΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL