Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 / Μουντιάλ 2018: Να που χάνουν και οι Γερμανοί...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 / Μουντιάλ 2018: Να που χάνουν και οι Γερμανοί...

Κοντράστ συναισθημάτων στη λήξη του αγώνα Γερμανίας - Νότιας Κορέας 0-2

του Κώστα Μαρουντά

Στο παρελθόν κάποιο σημαντικό κατόρθωμα της Εθνικής Γερμανίας είχε υποχρεώσει τον Γκάρι Λίνεκερ να διατυπώσει μία ρήση που έμεινε για τα καλά στις μνήμες όλων: "Το ποδόσφαιρο είναι απλό παιχνίδι στο οποίο 22 άνδρες κυνηγάνε μία μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί"!. Η θορυβώδης αποτυχία της ομάδας του Γιόακιμ Λεβ στο Μουντιάλ της Ρωσίας υποχρέωσε τον άλλοτε άσο του αγγλικού ποδοσφαίρου σε μία αναθεώρηση: "Το ποδόσφαιρο είναι απλό παιχνίδι, 22 άνδρες κυνηγάνε μία μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος οι Γερμανοί δεν κερδίζουν πια πάντα. Η προηγούμενη εκδοχή περιορίζεται στην ιστορία".

Η Γερμανία προερχόταν από ένα "περίπατο" στα προκριματικά του Μουντιάλ, δημιουργώντας και ένα νέο ρεκόρ, αφού απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία, την Τσεχία, τη Νορβηγία, το Αζερμπαϊτζάν και το Σαν Μαρίνο είχε μόνο νίκες σε 10 αγώνες. Ο συντελεστής τερμάτων της έφτασε στο εντυπωσιακό 43-4! Έδειξε πως βρισκόταν σε σχετικά καλή κατάσταση και πως θα υπερασπιζόταν άξια τον τίτλο που κατέκτησε στη Βραζιλία το 2014. Εξάλλου οι Γερμανοί, ένα χρόνο νωρίτερα, στην «πρόβα τζενεράλε» για το Μουντιάλ, που συνιστά το Condfederation Cup, είχαν κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία τους το σχετικό τρόπαιο.

Στα φιλικά δημιουργήθηκαν οι πρώτοι προβληματισμοί. Στους επίσημους αγώνες απέναντι σε Μεξικό, Σουηδία και Νότια Κορέα, οι Γερμανοί "κατάφεραν" να πάρουν την τελευταία θέση του ομίλου τους, στη χειρότερη παρουσία τους σε Μουντιάλ από το 1938. Ηττήθηκαν από το Μεξικό με 0-1. Απέναντι στη Σουηδία το γκολ του Τόνι Κρόος στις καθυστερήσεις αποτέλεσε πρόσκαιρο "φιλί της ζωής". Με τη Νότια Κορέα η Γερμανία αποκλειόταν και με το 0-0, αλλά τα δύο γκολ των Ασιατών στις καθυστερήσεις επικύρωσαν το "κάζο" των παγκόσμιων πρωταθλητών του 2014.

Έτσι οι Γερμανοί συνέχισαν την αρνητική παράδοση που ξεκίνησε από το 2002, σύμφωνα με την οποία κάθε ευρωπαϊκή ομάδα που κατακτάει το Μουντιάλ στην επόμενη διοργάνωση καταποντίζεται, μη μπορώντας καν να περάσει από τον όμιλο... Η αρχή έγινε με τη Γαλλία, που το 2002 αποκλείστηκε από τη Δανία και τη Σενεγάλη, τερματίζοντας τελευταία πίσω και από την Ουρουγουάη. Στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής το 2010 η Ιταλία ήταν αυτή που έμεινε τελευταία πίσω από την Παραγουάη, τη Σλοβακία και τη Νέα Ζηλανδία. Στο προηγούμενο Μουντιάλ του 2014 η Ισπανία «είδε την πλάτη» της Ολλανδίας και της Χιλής, καταφέρνοντας να περάσει στη βαθμολογία μονάχα την Αυστραλία...

Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία την περασμένη εβδομάδα ανανέωσε το συμβόλαιο του Λεβ μέχρι το 2022, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Πλέον οι Γερμανοί, που στο παρελθόν έχουν κατακτήσει 4 Μουντιάλ και 3 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ρίχνονται στη μάχη για να ανασκευάσουν τις άσχημες εντυπώσεις που προκάλεσαν στη Ρωσία, αρχής γενομένης από το Euro 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL