Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Του Τάσου Βακαλόπουλου

Το αν θα σηματοδοτήσει νέα εποχή για τη Σούπερ Λιγκ η εκλογή του Βαγγέλη Μπαταγιάννη στην προεδρία της θα το διαπιστώσουμε σε λίγο καιρό. Τα προβλήματα του συνεταιρισμού είναι επείγοντα, όμως οι λύσεις μπορούν να περιμένουν.

Επί του παρόντος μπορούμε να πούμε ότι το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με 16 ομάδες, με τις περισσότερες να μη συμφωνούν με τη σταδιακή τους μείωση. Στον ορίζοντα με την εκλογή του νέου προέδρου διακρίνουμε μια συνεργασία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ (!), χωρίς όμως να ξέρουμε πού μπορεί να φτάσει...

Στο επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με τις συμμαχίες που χάλασαν και άλλες που τις αντικατέστησαν.

Ο Μπαταγιάννης πήρε 9 ψήφους, αλλά στην πραγματικότητα έχει 11 ομάδες μαζί του. Οι συμμαχίες όμως δεν έχουν νόημα όταν είναι μόνο στη Λίγκα και όχι στο δυναμικό της ομοσπονδίας. Υπομονή, λοιπόν, για να δούμε αν η σύμπλευση είναι περιστασιακή.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για όσους ασχολούνται με το άθλημα, η αγωνιστική περίοδος αρχίζει κάθε χρόνο με τη γνωστοποίηση του πίνακα των διαιτητών, όπου μετρώνται κέρδη και απώλειες. Έξω από τους πίνακες φέτος οι Μάνταλος, Αρετόπουλος, Καλογερόπουλος και Στυλιαράς. Εννέα οι καινούργιοι διαιτητές, με τους περισσότερους να πιστώνονται στον Βορρά!

Από εκεί και πέρα, όλα τα μεγάλα παιχνίδια θα τα σφυρίζουν ξένοι. Νομίζουμε ότι είναι το καλύτερο για το νέο πρωτάθλημα για πολλούς και διάφορους λόγους.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα ασχοληθούμε πρώτα με την πολιτική του Ιταλοελβετού προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, που το 2026 θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Βλέπετε, οι φιναλίστ των Μουντιάλ θα αυξηθούν, από 32 που είναι τώρα, στις 48! Δηλαδή η ποδοσφαιρική ζώνη από Ασία, Αφρική, Βόρεια και Κεντρική Αμερική σχεδόν διπλασιάζει τις θέσεις της! Ακόμη και η Ωκεανία θα έχει εξασφαλισμένη θέση στο μεθεπόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γι' αυτό και το Μουντιάλ δεν θα γίνει ποτέ διοργάνωση που αγαπάει το ποδόσφαιρο.

Τώρα στα γήπεδα της Ρωσίας μπήκαμε στη φάση των νοκ άουτ αγώνων και επιτέλους θα δούμε μπάλα χωρίς σκοπιμότητες. Έξω από αυτή τη φάση η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, που έπαιξε με τη φωτιά και έχασε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL