Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Το... άγνωστο καλύτερο γκολ των Μουντιάλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το... άγνωστο καλύτερο γκολ των Μουντιάλ

Πριν δύο περίπου μήνες το επίσημο “site” της FIFA ζήτησε από τους επισκέπτες του να ψηφίσουν το καλύτερο γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ. Η διαδικασία έγινε, χιλιάδες ποδοσφαιρόφιλοι ψήφισαν και το αποτέλεσμα μάλλον ξάφνιασε πάρα πολλούς. Η ανακοίνωση ανέφερε πως στην κορυφή των επιλογών, αντί για κάποιο από τα πασίγνωστα γκολ που θα περιμέναμε, όπως το πασίγνωστο του Μαραντόνα κατά το 1986, ο οποίος “ντρίμπλαρε” σχεδόν όλη την ομάδα της Αγγλίας, βρέθηκε η προσπάθεια του Μεξικανού Μανουέλ Νεγκρέτε Αρίας στο ματς απέναντι στους Βούλγαρους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

“Χαίρομαι αφάνταστα που το γκολ μου ψηφίστηκε σαν το καλύτερο. Αναγνωρίζω φυσικά ότι όλα όσα ήταν στις επιλογές είναι ιστορικά γκολ αλλά ο κόσμος ψήφισε το δικό μου κι αυτό με κάνει ευτυχισμένο και περήφανο” δήλωσε ο Νεγκρέτε όταν έμαθε τα καταφανώς ανέλπιστα νέα.

Βέβαια, κανείς δεν θα μπορούσε να αποκλείσει ότι ήταν εντυπωσιακό το “γυριστό” του Μεξικανού μέσου, ωστόσο φάνταζε περίεργο να ξεπερνάει όλα τα υπόλοιπα. Λογικά θα ήταν μαζική συμμετοχή των συμπατριωτών του στην ψηφοφορία. Παρ’ όλα αυτά, η άτυπη αυτή διάκριση είναι μια καλή αφορμή για να ανακαλύψει κι άλλος κόσμος ένα πραγματικά όμορφο γκολ του Μουντιάλ, που αν και επιλέγεται σε αρκετές σχετικές λίστες, συνήθως η θέση του είναι αρκετά χαμηλά. Άλλωστε, ο Νεγκρέτε, που φημιζόταν για τα εντυπωσιακά του γκολ στο μεξικάνικο πρωτάθλημα, θυμάται: “Το να βλέπεις μετά 115.000 ανθρώπους να πανηγυρίζουν είναι απλώς φανταστικό. Δεν πρόκειται να ζήσεις ξανά κάτι τέτοιο στη ζωή σου. Δεν μπορώ να ανταλλάξω αυτή τη στιγμή με τίποτα άλλο”.

Γιάννης Αγουρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL