Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C24.1°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.6°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.8°C
4 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.1°C
4 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.8°C22.9°C
4 BF 25%
O VAR για πρώτη φορά σε Μουντιάλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

O VAR για πρώτη φορά σε Μουντιάλ

Την ευθύνη της διαιτησίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας έχει η επιτροπή διαιτησίας της FIFA, με επικεφαλής τον Πιερλουίτζι Κολίνα. Η FIFA έχει επενδύσει πολλά στη χρησιμοποίηση και την επιτυχία του VAR (video assistant referee) και έχει επιλέξει τους διαιτητές, που θα είναι υπεύθυνοι για το σύστημα και τα κριτήρια επιλογής τους όπου βασίστηκαν κυρίως στην εμπειρία τους ως διαιτητές βίντεο στις διοργανώσεις της ομοσπονδίας της χώρας τους και της συνομοσπονδίας τους.

Σε κάθε παιχνίδι υπάρχει ένας VAR μαζί με τρεις βοηθούς. Επίσης, εκτός από αυτούς τους 13 διαιτητές που θα ασκούν αποκλειστικά καθήκοντα video assistant referee, κάποιοι από τους διαιτητές και βοηθούς που έχουν επιλεγεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού θα ενεργούν επίσης ως VAR στη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ο επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, έδωσε την παρακάτω οδηγία: "Αν δείτε κάποιον διαιτητή να μην σηκώνει τη σημαία του σε μια οριακή φάση δεν θα είναι γιατί έχει κάνει λάθος εκτίμηση. Οι βοηθοί πρέπει να κρατούν χαμηλά τη σημαία τους, επειδή αν υποδείξουν οφσάιντ, ακόμη κι αν είναι λάθος η φάση θα σταματήσει, ενώ αν δεν σηκώσουν τη σημαία και ο παίκτης σκοράρει από αντικανονική θέση, τότε ο διαιτητής θα συμβουλευτεί το VAR και θα ακυρώσει το γκολ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL