Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Η Γαλλία του Ντιντιέ Ντεσάν και η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Γαλλία του Ντιντιέ Ντεσάν και η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι

Πραγματοποιείται σήμερα η πρεμιέρα στον τρίτο και τον τέταρτο όμιλο του Μουντιάλ 2018 και θα δώσουν τις πρώτες του εξετάσεις δύο ομάδες που φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν στη διοργάνωση και -γιατί όχι- να πάρουν και το τρόπαιο, η Γαλλία και η Αργεντινή.

Η Γαλλία θα αντιμετωπίσει στη 1.00 το μεσημέρι την εμφανώς ασθενέστερη Αυστραλία. Η Γαλλία εμφανίζεται για 14η φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έχει φτάσει πέντε φορές σε ημιτελική φάση, έχει παίξει δύο φορές σε τελικό και έχει κατακτήσει μία φορά το τρόπαιο, το 1998 στην έδρα της. Ο προπονητής της Ντιντιέ Ντεσάν ήταν αρχηγός των "τρικολόρ", όταν είχαν φθάσει τότε στην κατάκτηση του τροπαίου. Πολύ πιστεύουν, όπως ο "ουδέτερος" Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο παίκτης της Μαρσέιγ Κώστας Μήτρογλου, ότι είναι ικανοί να πάρουν φέτος τον τίτλο.

Στις 6.00 μ.μ. το απόγευμα η Αργεντινή κάνει πρεμιέρα κόντρα στην Ισλανδία. Το γκολ του Γερμανού Μάριο Γκέτσε στην παράταση στέρησε από την "αλμπισελέστε" πριν από τέσσερα χρόνια το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της. Ο Μέσι και η παρέα του παρατάσσονται στη Ρωσία με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου, αν και ο δρόμος προς την τελική φάση δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και η πρόκριση ήρθε μόλις την τελευταία αγωνιστική με "χατ-τρικ" του άσου της Μπαρτσελόνα.

Αξίζει όμως προσοχής κι ομάδα της Ισλανδίας. Μετά την πορεία μέχρι και την προημιτελική φάση στο Euro 2016, πήρε το "εισιτήριο" για το Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο. Στην προκριματική φάση πήρε την πρώτη θέση σε όμιλο με Κροατία, Ουκρανία, Τουρκία, Φινλανδία και Κόσοβο.

Κόντρα στο... ρεύμα, την κατάκτηση του τίτλου από την Κροατία "προφήτευσε" ο τερματοφύλακας της Εθνικής μας Ορέστης Καρνέζης, που γνώρισε από κοντά τη δυναμικότητα της ομάδας του Λούκα Μόντριτς στα μπαράζ πρόκρισης. Η Κροατία είχε νικήσει την Εθνική μας 4-1 στο Ζάγκρεμπ και ήρθε ισόπαλη χωρίς γκολ στο Νέο Φάληρο. Σήμερα η Κροατία παίζει (10.00 μ.μ.) με τη Νιγηρία. Στις 7.00 μ.μ. θα διεξαχθεί ο αγώνας Περού - Δανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL