Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΤΕΛΙΚΟΙ / Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός αύριο στο ΟΑΚΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΤΕΛΙΚΟΙ / Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός αύριο στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των τελικών του μπάσκετ και αύριο (7.00 μ.μ. Cosmote TV) στο ΟΑΚΑ υποδέχεται για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα τον Ολυμπιακό. Την προηγούμενη φορά, στο "Νίκος Γκάλης", αιφνιδιάστηκε απόλυτα και έχασε δίκαια από τον Ολυμπιακό, αλλά οι ρόλοι αντιστράφηκαν προχθές στο ΣΕΦ. Πάντως, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα σήμερα, το συμπέρασμα είναι ότι πλέον το λεγόμενο "αβαντάζ" έδρας μικρό ρόλο παίζει στα ντέρμπι "αιωνίων", καθώς ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει στα τελευταία τέσσερα ματς στο ΣΕΦ και ο Ολυμπιακός τα δύο πρόσφατα στο ΟΑΚΑ!

"Όλη τη σεζόν παίξαμε καλά. Πριν από την αναμέτρηση της Κυριακής δεν είχαμε χάσει ούτε ένα ματς. Στο πρώτο ματς παίξαμε απαίσια. Κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας τους 19 μήνες που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Αυτά ωστόσο σε οδηγούν στην αντίδραση και εμείς αντιδράσαμε. Δεν ήταν έκπληξη το πώς παίξαμε στην έδρα του Ολυμπιακού, αλλά το πώς παίξαμε την Κυριακή. Αυτό που ξεχωρίζει τις καλές από τις σπουδαίες ομάδες είναι το πώς αντιδρούν σε καταστάσεις σαν αυτή" δήλωσε ο κόουτς του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ.

"Το πρώτο παιχνίδι της σειράς ήταν ένα μάθημα για εμάς. Όλοι ήθελαν να γίνουν ήρωες και να κάνουν το κάτι παραπάνω. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. Στο δεύτερο παιχνίδι τρέξαμε, παίξαμε καλή άμυνα και ήμασταν πιο εύστοχοι" πρόσθεσε ο Νικ Καλάθης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε: "Χάσαμε μια ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι, ειδικά στην τρίτη περίοδο. Παρ' όλο που ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με άμυνα ζώνης, δεν επηρεαστήκαμε και ήμασταν προετοιμασμένοι γι' αυτό. Βγήκαμε μπροστά, γενικά στο τέλος του ημιχρόνου ελέγχαμε το παιχνίδι. Στο τρίτο δεκάλεπτο βιαζόμασταν να τελειώσουμε κάποιες φάσεις. Στο τέλος παίξαμε με χαμηλό σχήμα και προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε. Τώρα έγινε το 1-1 και πρέπει να ανασυνταχθούμε για να παίξουμε το τρίτο ματς στο ΟΑΚΑ".

* Σήμερα διεξάγεται στην Πάτρα (6.00 μ.μ., ΕΡΤ) ο τρίτος αγώνας της σειράς για την κατάκτηση της τρίτης θέσης μεταξύ Προμηθέα και ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" προηγείται ήδη με 2-0 νίκες και θέλει να τελειώσει σήμερα τη σειρά, καθώς ο Προμηθέας Πάτρας δεν έχει δείξει τις ικανότητες του στα τελευταία τρία ματς (το ένα κόντρα στον Ολυμπιακό στην Πάτρα).

* Σήμερα διεξάγεται στην Πάτρα (6.00 μ.μ., ΕΡΤ) ο τρίτος αγώνας της σειράς για την κατάκτηση της τρίτης θέσης μεταξύ Προμηθέα και ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" προηγείται ήδη με 2-0 νίκες και θέλει να τελειώσει σήμερα τη σειρά καθώς ο Προμηθέας Πάτρας δεν έχει δείξει τις ικανότητές του στα τελευταία τρία ματς (το ένα κόντρα στον Ολυμπιακό στην Πάτρα).

* Ο διαιτητής της Ευρωλίγκα Ηλίας Κορομηλάς θα είναι ένας από τους τρεις που θα διευθύνουν το τέταρτο ματς της σειράς των τελικών στο ΣΕΦ την Πέμπτη 14 Ιουνίου.

* Την απαλλαγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός και των ιδιοκτητών της Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου αποφάσισε ο αθλητικός δικαστής. Ο Παναθηναϊκός είχε κάνει σχετική καταγγελία για μια ανακοίνωση που είχαν εκδώσει οι "ερυθρόλευκοι" στις 13 Φεβρουαρίου, με τον αρμόδιο φορέα να αποφασίζει την απαλλαγή των εμπλεκομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL