Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Η Αργεντινή ακύρωσε το φιλικό με το Ισραήλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Αργεντινή ακύρωσε το φιλικό με το Ισραήλ

Μετά την έντονη διαμαρτυρία της Παλαιστίνης, η Αργεντινή ακύρωσε τον ποδοσφαιρικό φιλικό αγώνα εναντίον του Ισραήλ, που ήταν προγραμματισμένος να γίνει το ερχόμενο Σάββατο.

«Κάνατε επιτέλους το σωστό», δήλωσε ο Αργεντινός επιθετικός Γκονσάλο Ιγκουαίν.

Σε Ραμάλα και Γάζα οι Παλαιστίνιοι υποδέχθηκαν με εκδηλώσεις χαράς την ακύρωση του φιλικού, ενώ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Παλαιστίνης ευχαρίστησε τον Λιονέλ Μέσι και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές για την «άρνησή τους να υπηρετήσουν έναν μη αθλητικό σκοπό».

«Οι αρχές, η ηθική και ο αθλητισμός πέτυχαν μία μεγάλη νίκη σήμερα και έδωσαν κόκκινη κάρτα στο Ισραήλ με την ακύρωση του παιχνιδιού» δήλωσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Τζιμπρίλ Ρατζούμπ.

Ο αγώνας στο στάδιο Teddy Kollek της Ιερουσαλήμ ήταν το τελευταίο παιχνίδι της Αργεντινής πριν ξεκινήσει την διαδρομή της στη Ρωσία στις 16 Ιουνίου. Ο αγώνας αυτός είχε προκαλέσει επικρίσεις με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Τζιμπρίλ Ραντσούντ, να έχει καλέσει τους φιλάθλους της Παλαιστίνης να κάψουν φωτογραφίες του Αργεντινός επιθετικού Λιονέλ Μέσι αλλά και τις φανέλες του, αν έπαιζε στο παιχνίδι. Μάλιστα, έγραψε στον ομόλογό του της AFA, Κλαούντιο Τάπια, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τον αγώνα ως «πολιτικό εργαλείο».

Το στάδιο που επρόκειτο να φιλοξενήσει τον αγώνα είναι στη δυτική Ιερουσαλήμ. Οι Παλαιστίνιοι θέλουν το ανατολικό τμήμα της πόλης ως πρωτεύουσα ενός μελλοντικού κράτους που θα περιλαμβάνει τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη που είναι κατεχόμενη από το Ισραήλ.

Ωστόσο, η κατάσταση της πόλης είναι γενικά ιδιαίτερα ευαίσθητη. Ο αγώνας αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Χάιφα, αλλά οι ισραηλινές αρχές χρηματοδότησαν  την «μετακόμισή του» στην Ιερουσαλήμ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Παλαιστινίων, που χαιρέτισαν την ακύρωση ως νίκη.

«Συγχαίρω την Παλαιστίνη για μία τόσο μεγάλη αθλητική νίκη και ένα σκληρό πλήγμα στην κατοχή», έγραψε στη σελίδα του στο facebook ο Αμπντέλ-Σαλάμ Χανιγέτ, μέλος του Παλαιστινιακού ανώτατου συμβουλίου νεολαίας και αθλητισμού.

«Ευχαριστούμε όλους τους φιλελεύθερους μεταξύ των αθλητών και όλων εκείνων που ήρθαν μαζί μας για να ζητήσουμε την ακύρωση του αγώνα μεταξύ Αργεντινής και των κατακτητών της Ιερουσαλήμ».

Η Αργεντινή, δύο φορές νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου αντιμετωπίζει την Ισλανδία, τη Νιγηρία και την Κροατία σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους της διοργάνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL