Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ο Αήττητος Σπάτων στη Φούτμπολ Λιγκ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ο Αήττητος Σπάτων στη Φούτμπολ Λιγκ

του Κώστα Μαρουντά

Την Κυριακή 27 Μαΐου του 2018 ο Αήττητος Σπάτων σημείωσε τη σημαντικότερη έως τώρα επιτυχία του, καθώς νικώντας μέσα στην Κρήτη τον Ηρόδοτο με 0-1 εξασφάλισε ένα από τα δύο "εισιτήρια" ανόδου στον δεύτερο όμιλο των μπαράζ της Γ' Εθνικής. Έτσι η ομάδα των Σπάτων θα βρίσκεται την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη δεύτερη στην ιεραρχία εθνική ποδοσφαιρική κατηγορία, τη Φούτμπολ Λιγκ, για πρώτη φορά στη μακροχρόνια ιστορία της. Μάλιστα, με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, δίχως δηλαδή να γνωρίζουμε τι θα γίνει το καλοκαίρι με τις αδειοδοτήσεις ή κάποιες ενδεχόμενες αναδιαρθρώσεις, ο Αήττητος Σπάτων, μετά και τον υποβιβασμό της Καλλιθέας, θα είναι του χρόνου ο μοναδικός εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου της Αττικής στη Φούτμπολ Λιγκ.

Τα αποτελέσματα που οδήγησαν την ομάδα της Ανατολικής Αττικής στην άνοδο ήταν κατά σειρά τα εξής: Αήττητος - Εθνικός Πειραιώς 1-1, Αστέρας Αμαλιάδας - Αήττητος 1-2, Αήττητος - Ηρόδοτος 2-1, Εθνικός Πειραιώς - Αήττητος 0-0, Αήττητος - Αστέρας Αμαλιάδας 1-2 και Ηρόδοτος-Αήττητος 0-1.

Πριν τη διαδικασία των μπαράζ η ομάδα, που προπονεί εδώ από τον Ιούλιο του 2016 με απόλυτη επιτυχία ο Πάρης Κωνσταντακόπουλος, είχε άνετη επικράτηση στον έβδομο όμιλο της Γ' Εθνικής. Με απολογισμό 13 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες, και συντελεστή τερμάτων 35-10, ο Αήττητος είχε καταλάβει την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με διαφορά 11 ολόκληρων βαθμών από τις δύο ομάδες που ισοβάθμισαν στη δεύτερη θέση, τον Πανθηραϊκό και τη Χαλκίδα. Aξίζει να σημειωθεί πως στο προπονητικό τιμ του Αήττητου βρίσκεται μία μεγάλη δόξα του Παναθηναϊκού, ο Πολωνός πρώην τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» Γιόζεφ Βάντσικ.

Η πλήρης ονομασία του συλλόγου είναι Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Αήττητος Σπάτων και ιδρύθηκε το 1947. Έχει χρώματα το πράσινο και το λευκό, ενώ χρησιμοποιεί ως έδρα του το Δημοτικό Στάδιο Σπάτων "Δημήτρης Δημητρίου" (παίκτης κι αυτός του Παναθηναϊκού με καταγωγή από τα Σπάτα), που έχει χωρητικότητα κοντά στους 2000 θεατές. Σ' αυτό το γήπεδο και με αντίπαλο τον Αήττητο συνήθιζε ο Παναθηναϊκός του Πούσκας να κάνει το πρώτο φιλικό προετοιμασίας στις αρχές της δεκαετίας του '70.

Ο Αήττητος τα τελευταία τρία χρόνια έχει πανηγυρίσει ισάριθμες ανόδους. Την περίοδο 2015-16 ανέβηκε ως τρίτος από τη Β' ΕΠΣΑΝΑ στην Α' ΕΠΣΑΝΑ. Εκεί με τη μία κατέκτησε τον τίτλο με διαφορά 16 βαθμών από τον δεύτερο Ολυμπιακό Λαυρίου και εξασφάλισε την άνοδο στη Γ' Εθνική. Κατηγορία που όπως αποδείχθηκε φέτος δεν τον χώραγε ούτε αυτή, δικαιώνοντας τα ευοίωνα προγνωστικά που υπήρχαν από το περσινό καλοκαίρι...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL