Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΤΕΛΙΚΟΙ / Κάθε χρόνο και χειρότερα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΤΕΛΙΚΟΙ / Κάθε χρόνο και χειρότερα!

Σφαιρόπουλος και Πασκουάλ χαμογέλανε στη συνέντευξη τύπου ενόψει των τελικών, αλλά το κλίμα "δυναμιτίσθηκε" και πάλι...

Ο ελληνικός επαγγελματικός αθλητισμός δεν σταματά να μας εκπλήττει δυσάρεστα! Μετά τα όσα παράδοξα και δραματικά ζήσαμε στο ποδόσφαιρο με τα επεισόδια και τις δικαστικές αποφάσεις να κρίνουν τελικά τη βαθμολογία, έχουμε τα ίδια και χειρότερα στο μπάσκετ, όπου προέκυψε τεράστιο θέμα λίγες μέρες πριν το πρώτο τζάμπολ των τελικών, που έχει οριστεί για σήμερα στις 7.00 μ.μ. στο ΟΑΚΑ με τους γνωστούς "συνδαιτυμόνες" Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Γράφουμε έχει "οριστεί" και όχι ότι θα γίνει σίγουρα το ματς, καθώς την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκεται ακόμη σε ισχύ το αίτημα - απειλή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, να διεξαχθούν οι τελικοί με ξένους διαιτητές, διαφορετικά να διακοπούν! Μ' άλλα λόγια υπάρχει σοβαρή περίπτωση ο Παναθηναϊκός να παραταχθεί στο παρκέ του "Νίκος Γκάλης" και να μην "κατέβει" ο Ολυμπιακός, αντιστρέφοντας το σκηνικό που είχε το 1993, όπου οι "πράσινοι" δεν αγωνίστηκαν στο ματς για τη σειρά των τελικών, που ήταν να γίνει στο ΣΕΦ, διαμαρτυρόμενοι για την αντικατάσταση του διαιτητή Παπαδημητρίου!

Ο Ολυμπιακός βρήκε "πάτημα" στον απολυταρχικό τρόπο με τον οποίο διοικεί το ελληνικό μπάσκετ ο "ισχυρός του άνδρας" Γιώργος Βασιλακόπουλος, που αν και έχει φθάσει στα 80 του χρόνια δεν δείχνει καμία διάθεση να παραδώσει τα σκήπτρα της διοίκησης της ομοσπονδίας. Η αντιπαλότητα FIBA Europe - Ευρωλίγκα έχει μεταφερθεί και εντός των συνόρων, με τους διαιτητές Γκόντα και Φούφη να δικαιώνονται από τα αστικά δικαστήρια, αλλά η ΕΟΚ να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση, να μην τους ορίζει στους ημιτελικούς και τους τελικούς της Μπάσκετ Λιγκ, ούτε καν στα ματς για την 3η θέση, που ξεκίνησαν κι αυτά χθες με τις αναμετρήσεις μεταξύ Προμηθέα Πάτρας και ΠΑΟΚ.

Το κλίμα για την αμφισβήτηση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΟΚ πυροδότησαν δημοσιεύματα το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με τα οποία ο γιος του πρόεδρου της ΚΕΔ Στέλιου Συμεωνίδη, Απόστολος, είναι κι αυτός διαιτητής και μάλιστα διευθύνει αγώνες του Προμηθέα Πάτρας, αν και είναι επαγγελματικός συνεργάτης σε franchise cafe με τον ιδιοκτήτη της ομάδας της Πάτρας Βαγγέλη Λιόλιο. Όμως ανάλογη σχέση έχουν κι άλλα μέλη της μπασκετικής "οικογένειας" κι ένας απ' αυτούς είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μάντζαρης!

Επιπλέον αιωρείται το ερώτημα: Τώρα έγινε γνωστή η σχέση του Απόστολου Συμεωνίδη με τα "Coffee Island" ή την "κρατούσαν" για να δημιουργηθεί θέμα ενόψει των τελικών; Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Στέλιος Συμεωνίδης έκανε γνωστό ότι θα μιλήσει μετά την ολοκλήρωση των τελικών, ενώ η ΕΟΚ σε ανακοίνωση της αναφέρει πως "η παγιωμένη, ετήσια, πάντα παραμονές της τελικής φάσης του πρωταθλήματος, συνήθεια των 'εμπρηστικών' ενεργειών, που συνοδεύεται από στοχευμένα, κατευθυνόμενα και με πλήθος ψευδών και κακοηθών δημοσιευμάτων, έκανε και φέτος την εμφάνισή της".

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έστειλαν μάλιστα και επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την οποία του ζητάνε να παρέμβει και να σταματήσει τις άνομες ενέργειες της ΕΟΚ, χωρίς να είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε γιατί αυτό έπρεπε να γίνει δύο μέρες πριν την έναρξη των τελικών και γιατί υπερασπίζονται με τόσο σθένος τους δύο διαιτητές, ενώ πριν από λίγα χρόνια τους θεωρούσαν κι αυτούς μέρος του εις βάρος τους "κυκλώματος"!

Θα μπορούσε κάποιος να κάνει παραλληλισμό ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και να δώσει δίκιο στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, αν μ' αυτήν την ΕΟΚ, μ' αυτήν την ΚΕΔ και με τους ίδιους Έλληνες διαιτητές δεν έπαιρναν οι "ερυθρόλευκοι" τα πρωταθλήματα του 2015 και του 2016, ενώ πέρσι αν κάποιος αδικήθηκε στη σειρά των τελικών αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός. Ακόμη και φέτος ο Ολυμπιακός είχε μια μικρή εύνοια της διαιτησίας σε πρόσφατα ματς με την Κύμη και τον Προμηθέα Πάτρας, που τον βοήθησαν να τελειώσει η σειρά των πλέι οφ στις 3-0 νίκες και να μη χρειαστεί επιπλέον ματς η ταλαιπωρημένη από τραυματισμούς ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου...

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός με ρεκόρ 31-0 στο φετινό πρωτάθλημα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του, ανεξάρτητα από το ποιοι θα είναι τελικά οι διαιτητές, αλλά οι τελικοί έχουν την ιδιομορφία τους και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ο Ολυμπιακός να αντιστρέψει την κακή αγωνιστική εικόνα, που έχει εμφανίσει το τελευταίο δίμηνο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL