Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΤΕΛΙΚΟΙ / "Στον άερα" το αυριανό τζάμπολ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΤΕΛΙΚΟΙ / "Στον άερα" το αυριανό τζάμπολ!

Σε αναμονή του πρώτου τζάμπολ της σειράς των τελικών...

Σήμερα αρχίζουν οι τελικοί για την τρίτη θέση με τον αγώνα Προμηθέα Πάτρας - ΠΑΟΚ (6.00 μ.μ.), ενώ η σειρά των τελικών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μεταξύ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού ξεκινάει αύριο (7.00 μ.μ.) στο ΟΑΚΑ, μέσα σε βαρύ για μια ακόμη φορά κλίμα, αν βέβαια "κατέβει" ο Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από τον οποίον ζήτησε πρωτοβουλίες για να σταματήσει τις παρανομίες στους ορισμούς διαιτητών η ΕΟΚ και οι τελικοί να διεξαχθούν με ξένους διαιτητές ή σε διαφορετική περίπτωση να αναβληθούν!

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έστειλε στην ΕΟΚ την επιστολή του Ολυμπιακού στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ζήτησε από την Ομοσπονδία να πάρει θέση, ώστε να διασφαλιστεί η ηρεμία στους τελικούς και στο άθλημα: "Αξιότιμοι κύριοι, σας διαβιβάζεται η από 31.5.2018 επιστολή της ΚΑΕ Ολυμπιακός η οποία μεταξύ άλλων καταγγέλλει παράνομο αποκλεισμό διεθνών διαιτητών και μη συμμόρφωση της Ομοσπονδίας σε απόφαση του ΑΣΕΑΔ και παρακαλώ όπως υποβάλλετε άμεσα τις απόψεις σας επί των διαλαμβανομένων στη συνημμένη επιστολή. Σας καλώ να προβείτε σε άμεσες ενέργειες εφόσον χρειάζεται για να διασφαλιστεί η ηρεμία στο άθλημα".

Η ΕΟΚ στην απάντησή της αναφέρει ότι με βάση τον αθλητικό νόμο, μόνο η ΚΕΔ κάθε ομοσπονδίας είναι αρμόδια για να αξιολογεί και να ελέγχει τους διαιτητές, άρα δεν έχει συντελεστεί κάποια παρανομία. Σε ό,τι αφορά στην απόφαση του ΑΣΕΑΔ, η Ομοσπονδία απάντησε πως έγινε σεβαστή και οι τέσσερις διαιτητές της Ευρωλίγκα άρχισαν να χρησιμοποιούνται στη Μπάσκετ Λιγκ και τα άλλα εγχώρια πρωταθλήματα ή Κύπελλα. Μάλιστα η λίστα είναι δημοσιοποιημένη στο site της ΕΟΚ, αλλά παράλληλα κοινοποιήθηκε στην επιστολή -απάντηση προς το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η ΕΟΚ αναφέρει ακόμα ότι από τους τέσσερις διαιτητές της Ευρωλίγκα μόνο ο Ηλίας Κορομηλάς αξιολογήθηκε να σφυρίξει στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου και μάλιστα ο συγκεκριμένος ορίστηκε από την ΚΕΔ / ΕΟΚ στην τελική φάση της Μπάσκετ Λιγκ στο σημερινό αγώνα της Πάτρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL