Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ / Πάλι "μπουρλότο" πριν από τους τελικούς!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ / Πάλι "μπουρλότο" πριν από τους τελικούς!

Ο διαιτητής Σπύρος Γκόντας, αλλά και ο Ολυμπιακός σε "μετωπική" με την ΚΕΔ της ΕΟΚ και τον πρόεδρό της Στέλιο Συμεωνίδη...

Σκηνές "απείρου κάλους" διαδραματίστηκαν στη διαδικασία της κλήρωσης των διαιτητών στους δύο πρώτους αγώνες της σειράς των τελικών της Μπάσκετ Λιγκ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Αυτή τη φορά δεν ήταν οι παράγοντες των ομάδων για να "φωνάξουν" υπέρ ή κατά ενός διαιτητή, αλλά οι ίδιοι οι διεθνείς διαιτητές, που "σφυρίζουν" στην Ευρωλίγκα, όχι όμως και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η μήνυση που κατέθεσαν οι Σπύρος Γκόντας και Γιάννης Φούφης εναντίον του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου, των μελών της ΕΟΚ και των μελών της ΚΕΔ/ΕΟΚ είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του πρόεδρου της ΚΕΔ Στέλιου Συμεωνίδη από άνδρες του Α.Τ. του ΟΑΚΑ, που γειτνιάζει με τα γραφεία της ομοσπονδίας! Η μήνυση, παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε μόλις τους γνωστοποιήθηκε ότι δεν είναι υποψήφιοι να διευθύνουν κάποιον από τους δύο τελικούς, δεν έγινε γι' αυτό, αλλά επειδή δεν είχαν οριστεί στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος, όπως όριζε η απόφαση του δικαστηρίου στο οποίο είχαν καταφύγει. Μετά από αρκετούς λεκτικούς διαπληκτισμούς, ακολούθησαν εκατέρωθεν μηνύσεις, που τελικά αποσύρθηκαν.

Νωρίτερα τα "αίματα άναψαν" από την ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός που, επικαλούμενη δημοσιεύματα, ζητούσε να παραιτηθεί η ΚΕΔ και ειδικά ο πρόεδρός της Συμεωνίδης λόγω του ότι ο γιος του Απόστολος, που είναι διαιτητής, έχει επαγγελματική σχέση ("franchize cafe") με τον ιδιοκτήτη του Προμηθέα και διαιτήτευσε σε αγώνες της ομάδας της Πάτρας. Ανάλογη επαγγελματική σχέση έχει κι ο "ερυθρόλευκος" Βαγγέλης Μάντζαρης, αλλά κι αυτός αγωνίστηκε εναντίον του Προμηθέα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ για το ζήτημα αναφέρει: "Η παγιωμένη, ετήσια, πάντα παραμονές της τελικής φάσης του πρωταθλήματος, συνήθεια των 'εμπρηστικών' ενεργειών που συνοδεύεται από στοχευμένα, κατευθυνόμενα και με πλήθος ψευδών και κακοηθειών δημοσιευμάτων έκανε και φέτος την εμφάνισή της. Οι επαναλαμβανόμενες προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων και, κυρίως, δημιουργίας άλλοθι για… πάσα χρήση και όποια ανάγκη προκύψει, από συγκεκριμένα, γνωστά σε όλους κέντρα έχουν καταντήσει μια εσκεμμένη ρουτίνα, που πλήττει σοβαρά το άθλημα".

Ο ίδιος ο Σ. Συμεωνίδης έκανε την παρακάτω γραπτή δήλωση: "Λόγω ευσυνειδησίας ως προς τον ρόλο μου στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, σεβόμενος την ιστορική μου διαδρομή και σε καμία περίπτωση λόγω αδυναμίας, επιλέγω να μην απαντήσω στα πρόσφατα κακόβουλα δημοσιεύματα και γεγονότα. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος και τη λήξη των τελικών, θα τοποθετηθώ δημόσια προς όλους αυτούς που, θέλοντας κάτι να κερδίσουν ή θέλοντας να κάνουν μια ηρωική έξοδο ή θέλοντας κάποιον άλλο να πλήξουν, αποβλέποντας σε κάποιο κρυμμένο στόχο, χρησιμοποιώντας τις διαδικασίες του νόμου, ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχουν κανένα ουσιαστικό δικαίωμα, στρέφονται εναντίον εμού και της οικογένειάς μου. Επιφυλάσσομαι για όλες αυτές τις ενέργειές τους να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL