Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Ο "Τηλεδιαιτητής" είναι το νέο σύστημα στο ποδόσφαιρο, και απ' ό,τι φαίνεται θα είναι το νέο στοιχείο στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Το λεγόμενο VAR μέσα από ένα σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο οπτικών ινών θα επιτρέπει την καταγραφή των αγώνων από πολλαπλές κάμερες και θα δίνει τη δυνατότητα γρήγορης ανάλυσης αμφισβητούμενων φάσεων με σκοπό την υποβοήθηση των αποφάσεων του διαιτητή του αγώνα βάσει προδιαγραφών ΦΙΦΑ. Το νέο αυτό σύστημα υποστηρίζεται με θέρμη από την πολιτεία και την ΕΠΟ αφού έτσι το επαγγελματικό πρωτάθλημα σύγουρα θα γίνει πιο αξιόπιστο. Ακόμη θα χρησιμοποιηθεί για την καλύτερη κατάρτιση των διαιτητών μέσω μιας ψηφιακής βιβλιοθήκης που θα έχει δημιουργηθεί, αλλά και για την εκπαίδευση μαθητών στα σχολεία με στόχο να αποκτήσουν από νωρίς αθλητική κουλτούρα! Στη Σούπερ Λιγκ σκέπτονται από τώρα στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος να μπει κλειδάριθμος ώστε όλα τα ντέρμπι να γίνουν μετά τη λειτουργία του VAR, που θα είναι έτοιμο στις αρχές Οκτωβρίου. Εκείνο το διάστημα θα υπάρχει η περιοχή VAR σε όλα τα γήπεδα, όπου ο διαιτητής θα μπορεί να δει την επίμαχη φάση με ειδικό εξοπλισμό...

Πάντως αυτή την εποχή ο συνεταιρισμός είναι χωρισμένος στα δύο λόγω των ΠΑΕ που ακόμη δεν έχουν βρει τηλεοπτική στέγη. Το μέγεθος του προβλήματος δεν είναι μικρό και το πρωτάθλημα είναι εντελώς στον αέρα.

Η NOVA κάνει συζητήσεις με τους δικούς της όρους, ενώ κανένα άλλο τηλεοπτικό κανάλι δεν έχει δείξει προθυμία για τη Σούπερ Λιγκ...

Στη διαιτησία πολλοί θα φύγουν, πολλοί θα έρθουν. Το καταλαβαίνουμε να φύγουν διαιτητές, αλλά το ερώτημά μας είναι πόσο καλοί θα είναι αυτοί που θα τους αντικαταστήσουν. Από εκπαίδευση μάλλον υστερούμε και, όπως φαίνεται, οι ξένοι δεν θα είναι συμπλήρωμα μόνο για τα δύσκολα, αλλά "απαραίτητοι" σε κάθε αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος!

Ήδη ο Θάνος παραιτήθηκε πριν προλάβουν να τον διαγράψουν από τους νέους πίνακες, ενώ πολλά παίζονται στο παρασκήνιο. Υπάρχουν διαιτητές που θέλει ο Βορράς και δεν θέλει ο Νότος και το αντίθετο. Πραγματικά, θεωρούμε πολύ δύσκολη την αποστολή της ΚΕΔ και περισσότερο του Περέιρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL