Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ / Το μέλλον στα χέρια του Γιαννακόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ / Το μέλλον στα χέρια του Γιαννακόπουλου

Το μέλλον των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ σε άμεση συνάρτηση με τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό...

"Ουδέν κακόν αμιγές καλού" για τον Παναθηναϊκό! Οι καυγάδες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Ζόρτνι Μπερτομέου της Ευρωλίγκα έκαναν τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να έχει σοβαρές βλέψεις και για την ΠΑΕ, με "αιχμή του δόρατος" τον ερασιτέχνη και το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Δ. Γιαννακόπουλος ζήτησε την άμεση προκύρηξη εκλογών στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό προκειμένου να αναλάβει αυτός τα ηνία, ενώ νωρίτερα είχε αποκτήσει και τον απόλυτο έλεγχο στην ανδρική ομάδα βόλεϊ των "πράσινων". Η προσωρινή διοίκηση υπό τον Νίκο Πλυτά έκανε δεκτό το αίτημα και συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να οριστεί ημερομηνία εκλογών.

Για να διεξαχθούν οι εκλογές, απαιτείται ένα διάστημα περίπου δύο εβδομάδων. Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν ουσιαστικά με μοναδικό ψηφοδέλτιο αυτό του Γιαννακόπουλου, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα κανείς άλλος παράγοντας με οικονομική επιφάνεια δεν είχε ενδιαφερθεί να αναλάβει τα ηνία του αθλητικού ομίλου. Τα χρέη υπολογίζονται στα 3 εκατομμύρια ευρώ, που η βασική αιτία τους είναι η χαμηλή προσέλευση των φιλάθλων στα ματς της ποδοσφαιρικής ομάδας στη Λεωφόρο, κάτι που έχει αντίκτυπο και στο ποσοστό που εισέπραττε ο ερασιτέχνης.

Η εξέλιξη αυτή σε πρώτη φάση θα σημάνει και την αναγέννηση των τμημάτων, που ορισμένα από αυτά θα τεθούν ξανά σε καθεστώς πρωταθλητισμού. Σε μεγάλη κατηγορία αγωνίζεται μόνο η ομάδα βόλεϊ των ανδρών, που κι αυτή σώθηκε την τελευταία στιγμή. Στην Α1 του μπάσκετ γυναικών αγωνιζόταν και η ομάδα νεανίδων του Παναθηναϊκού, που ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα χωρίς νίκη, αλλά απέκτησε την εμπειρία για να κατακτήσει στη συνέχεια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων.

Μέσα στην εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και βασικό θέμα συζήτησης ήταν το πρότζεκτ του "Athens Alive", ένα μεγαλεπίβολο εγχείρημα που είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στέγαση όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Οι επενδυτές ζητάνε αύξηση του συντελεστή δόμησης από 0,4 σε 0,6, αλλά γι' αυτή την αλλαγή τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Να θυμίσουμε ότι ακόμη βρίσκεται σε ισχύ ο νόμος της "διπλής ανάπλασης" από τον Δήμο Αθηναίων με την εμπλοκή και του Βοτανικού.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο εκπρόσωπος της "RedStone" Μαρκ Αλεξάντερ, μίλησε στον Sport FM αμέσως μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Γιαννακόπουλου και επιβεβαίωσε ότι η συνομιλία των δύο ανδρών έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και ότι τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά όσον αφορά την εξέλιξη για την υλοποίηση του "Athens Alive". Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μέχρι την οριστική συμφωνία υπάρχει πολλή δουλειά, επισημαίνοντας, πάντως, ότι "η κατάσταση βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση".

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρεται να έχει να έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του για εύρεση χορηγιών για τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο χορηγιών και από τους ξένους "συμπαίκτες" του, που όμως δεν είναι διατεθειμένοι να συμπράξουν και σε προσφορά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τις μετοχές της ΠΑΕ μέχρι να μπουν οι πρώτες υπογραφές για το "Athens Alive"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL