Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ: Για πρώτη φορά επαρχιακή ομάδα στην τετράδα του πρωταθλήματος / "Έγραψε ιστορία" ο Προμηθέας Πατρών!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ: Για πρώτη φορά επαρχιακή ομάδα στην τετράδα του πρωταθλήματος / "Έγραψε ιστορία" ο Προμηθέας Πατρών!

Αυτές τις ημέρες διεξάγονται οι μάχες για την ημιτελική φάση των φετινών πλέι οφ στην Μπάσκετ Λιγκ. Και αν η παρουσία εκεί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δεν είναι τίποτα άλλο παρά το αυτονόητο και η συμμετοχή του ΠΑΟΚ συνιστά μια επιβεβαίωση της πολύ καλής προσπάθειας που πραγματοποιούν στη Θεσσαλονίκη ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι παίκτες του, πώς να χαρακτηρίσει κάποιος τη συμμετοχή του Προμηθέα Πατρών; Βρισκόμαστε, χωρίς άλλο, μπροστά σε ένα από τα κορυφαία κατορθώματα επαρχιακής ομάδας στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ!

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά απέκλεισαν στην προημιτελική φάση των πλέι οφ την άλλη μεγάλη ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, το Λαύριο, αφού το νίκησαν 75-70 στην Πάτρα και 77-79 εκτός έδρας. Ό,τι και να κάνουν πια απέναντι στον Ολυμπιακό οι παίκτες του Προμηθέα, έχουν ήδη πετύχει κάτι το αξιοθαύμαστο, αν σκεφτεί κάποιος κιόλας πως σε αυτή την τελική τετράδα δεν βρίσκεται η Κυπελλούχος Ελλάδας και κάτοχος του ΦΙΜΠΑ Τσάμπιονς Λιγκ για φέτος ΑΕΚ!

Ο ίδιος ο προπονητής της πατρινής ομάδας έδωσε το στίγμα για τη συνέχεια, λέγοντας: "Νομίζω, είναι ιστορικές στιγμές αυτές που ζούμε. Είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Μπάσκετ Λιγκ και τα όνειρα συνεχίζονται. Θα πάμε να χαρούμε τα επόμενα παιχνίδια. Θα πάμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό, θα πάμε να το διασκεδάσουμε και ό,τι μπορέσουμε θα κάνουμε".

Μέχρι πρόσφατα, σε κάθε αναφορά που γινόταν στο πατραϊκό μπάσκετ, ο νους θα πήγαινε κυρίως στον Απόλλωνα Πατρών και τον Κώστα Πετρόπουλο και δευτερευόντως στην Ολυμπιάδα Πατρών. Πλέον όμως, ο Προμηθέας με την εκπληκτική του φετινή πορεία τους ξεπέρασε, καθώς για πρώτη φορά βρίσκεται μια ομάδα της Πάτρας στην τελική τετράδα του εγχώριου ανταγωνισμού και μάλιστα μόλις στη δεύτερη συμμετοχή της στη μεγαλύτερη κατηγορία...

Το εντυπωσιακό του πράγματος έχει να κάνει και με ένα ακόμη επίτευγμα της αχαϊκής ομάδας, καθώς προκρίθηκε στην ημιτελική φάση μόλις στην πρώτη της συμμετοχή στη διαδικασία των πλέι οφ της μεγάλης κατηγορίας. Στο παρελθόν πλησίασαν αυτό το κατόρθωμα ο Πανελλήνιος, το Ρέθυμνο και η Νέα Κηφισιά, αλλά δεν τα κατάφεραν, μένοντας τελικά στην πέμπτη θέση της κατάταξης.

O Προμηθέας ιδρύθηκε το 1985 και αγωνίστηκε για πρώτη φορά το 1986 στη Γ’ ΕΣΚΑ-Η. Η ανοδική πορεία του άρχισε το 2007, όταν προβιβάστηκε από τη Γ’ ΕΣΚΑ-Η στη Β’. Η πρώτη του συμμετοχή σε εθνικές κατηγορίες, και συγκεκριμένα στη Γ΄ Εθνική, έγινε το 2013. Αμέσως ανέβηκε στη Β' Εθνική και από εκεί εκ νέου βρέθηκε το 2015 στην Α2. Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 τερμάτισε τρίτος, αλλά μετά την αδυναμία του Φάρου να αγωνιστεί στην πρώτη στην ιεραρχία εγχώρια κατηγορία τη θέση του στην Α1 πήρε ο Προμηθέας.

Στην πρώτη του σεζόν στην Μπάσκετ Λιγκ απέφυγε τον υποβιβασμό, τερματίζοντας με απολογισμό 10 νίκες και 16 ήττες στην τιμητική ένατη θέση. Φέτος η βελτίωση ήταν τόσο εντυπωσιακή που ο Προμηθέας αναδείχθηκε τρίτος, με απολογισμό 17 νίκες και 9 ήττες, πίσω μόνο από τον αήττητο Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Στην έδρα τους οι Πατρινοί ηττήθηκαν μόλις τρεις φορές σε 13 αγώνες, ενώ μακριά από το "Δημήτριος Τόφαλος" πέτυχαν περισσότερες νίκες από ήττες (7 νίκες-6 ήττες).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL