Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
ΠΑΟΚ - ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2018 / ΠΑΟΚ: Έχασε το πρωτάθλημα, κέρδισε τις εντυπώσεις...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΑΟΚ - ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2018 / ΠΑΟΚ: Έχασε το πρωτάθλημα, κέρδισε τις εντυπώσεις...

Ο Αντελίνο Βιερίνια, ότι πιο πολύτιμο για τον ΠΑΟΚ αυτήν την περίοδο...

Είχαμε γράψει πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ότι η αναμέτρηση ΑΕΚ - ΠΑΟΚ ήταν κάτι περισσότερο από μονομαχία για την κατάκτηση ενός τροπαίου, ήταν περισσότερο μάχη "γοήτρου", αφού θα ξεκαθάριζε - και με όσα προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα - το ποιά ομάδα είναι η καλύτερη στην Ελλάδα. Στο ΟΑΚΑ αποδείχθηκε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, ότι ο ΠΑΟΚ είναι αυτήν την περίοδο το κορυφαίο ποδοσφαιρικό συγκρότημα στη χώρα , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι εκτός αγωνιστικού χώρου δεν έχουν σοβαρές ευθύνες για την απώλεια του πρωταθλήματος.

Μ' άλλα λόγια, ο "δικέφαλος του βορρά", εκμεταλλευόμενος την πτώση του Ολυμπιακού και το οικονομικό "ναυάγιο" του Παναθηναϊκού, είναι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια "καβάλα στ΄ άλογο", καθώς εχθροί και φίλοι παραδέχονται (με εξαίρεση ίσως κάποιους φανατικούς της ΑΕΚ) την αγωνιστική του ανωτερότητα. Κάτι ανάλογο δεν είχε συμβεί ούτε στην κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ το 1985, καθώς τότε έλαμπε το ευρωπαϊκό "άστρο" του Παναθηναϊκού, με παίκτες της εμβέλειας των Ζάετς, Ρότσα, Σαραβάκου κ.λπ. και τη συμμετοχή εκείνη τη χρονιά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Η διοίκηση του Ιβάν Σαββίδη έχει δαπανήσει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα με λάθος επιλογές, αλλά πλέον είναι φανερό ότι έχει βάλει γερές αγωνιστικές βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρήκε τον τρόπο να εκμεταλλευθεί παίκτες "κλειδιά", όπως τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην επίθεση, παίζοντας πολύ παραγωγικά από τα άκρα, όπου ο Λεό Μάτος από τα δεξιά και ο Αβελίνο Βιερίνια από τα αριστερά μπορούν να καλύψουν ολόκληρες τις πτέρυγες.

Ειδικά ο Βιερίνια είναι "λαχείο" για τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο για την αγωνιστική του αξία, αλλά και για τις ποδοσφαιρικές του παραστάσεις, ως μέλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης Πορτογαλίας, αλλά και με την εμπειρία πέντε χρόνων στη Μπουντεσλίγκα. Δεν είναι τυχαίο ότι κινήθηκε προς τον Ιβάν Σαββίδη, όταν αυτός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να "αποσύρει" την ομάδα, μετά την ακύρωση του γκολ με την ΑΕΚ δείχνοντας τη διαφωνία του, καθώς υπήρχαν τουλάχιστον πέντε λεπτά καθυστερήσεων, όπου ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει γκολ. Η δήλωση του, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και το 2-0 επί της ΑΕΚ, είναι πολύ χαρακτηριστική: "Ό,τι έγινε, έγινε! Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τα δικά μας λάθη, αν θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα!"

Σ' αυτήν την προσπάθεια του ΠΑΟΚ προς την καταξίωση κερδισμένο βγαίνει γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς αναδείχθηκαν και Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως ο Δημήτρης Πέλκας και ο τερματοφύλακας Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που μπορούν να γίνουν βασικά στελέχη της Εθνικής ομάδας το επόμενο διάστημα.

Κατά μια διαβολική σύμπτωση και όσοι παίκτες δεν "χωρούσαν" στην Τούμπα και πήγαν "δανεικοί" σε άλλες ομάδες είχαν κι αυτοί πολύ καλή σεζόν, με κορυφαίο τον Αιγύπτιο διεθνή Αμρ Ουάρντα, που ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της πορείας του Ατρομήτου και της κατάκτησης της τέταρτης θέσης. Πολύ καλή χρονιά στην ομάδα του Περιστερίου είχαν κι οι Δημήτρης Γιαννούλης, Δημήτρης Χατζησάιας, όπως και ο Λάζαρος Λάμπρου στον Πανιώνιο. Ακόμη κι ο Έργκους Κάτσε βοήθησε τον Παναθηναϊκό για μια αξιοπρεπή παρουσία.

Εκτός από την επιδίωξη της κατάκτησης του επόμενου πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ στοχεύει και στην είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και σύμφωνα με τις ενδείξεις θα βρε στον δρόμο του στον δεύτερο προκριματικό γύρο μια εκ των Άγιαξ ή Βασιλεία, δύο δυνατές και έμπειρες ομάδες, όχι όμως και "φόβητρα"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL