Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ο χειρότερος Ολυμπιακός των 22 τελευταίων χρόνων!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο χειρότερος Ολυμπιακός των 22 τελευταίων χρόνων!

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ τελείωσε και ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην τρίτη θέση με τη χειρότερη συγκομιδή των τελευταίων 22 χρόνων! Οι "ερυθρόλευκοι" στην 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος και μετά την ήττα τους με 3-0 από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα συγκέντρωσαν 57 βαθμούς, 13 λιγότερους από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, που βρίσκεται στην πρώτη θέση με 70 βαθμούς.

Μόνο την περίοδο 1995-96, μια χρονιά πριν αρχίσει η "παντοδυναμία" του Σωκράτη Κόκκαλη, ο Ολυμπιακός είχε χειρότερη εικόνα στο φινάλε του πρωταθλήματος, όταν μάζεψε 65 βαθμούς σε 34 αγώνες, 18 λιγότερους από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό (83) και 16 από τη δεύτερη ΑΕΚ (81). Τις δύο μοναδικές χρονιές, που έχασε το πρωτάθλημα από τότε, το 2004 είχε τερματίσει 2 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό (77 έναντι 75) και το 2010 με 6 βαθμούς (64 έναντι 70 έναντι των "πράσινων"). Και τις δύο φορές είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο, μόνο που το 2010 βγήκε τελευταίος στα πλέι οφ, καθώς τον ξεπέρασαν ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Άρης, πήρε τελικά την 5η θέση κι αυτό ήταν η απαρχή της αλλαγής "σκυτάλης" στη διοίκηση της ΠΑΕ, με τον ερχομό του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η διαφορά από την ΑΕΚ θα μπορούσε, βέβαια, να ήταν 10 βαθμοί, αν ο Ολυμπιακός δεν τιμωρείτο με -3 βαθμούς εξ αιτίας των επεισοδίων, που προκάλεσαν οι οπαδοί του, με την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκη", αλλά τους "ρέφαρε" στην Τούμπα, όταν πήρε 3 "εύκολους" βαθμούς χωρίς να παίξει με τον ΠΑΟΚ, εξ αιτίας του ρολού της ταμειακής μηχανής που δέχθηκε ο Όσκαρ Γκαρθία.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Σίλβιο Προτό έχει μια σοβαρή παρουσία τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, τόσο που προκάλεσε εντύπωση δήλωση του στην εφημερίδα της πατρίδας του "Derniere Heure". Ο Προτό υποστήριξε: "Αν υπήρχε VAR στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός θα είχε πάρει το πρωτάθλημα με 10 βαθμούς διαφορά. Υπήρχαν πολλές αποφάσεις εναντίον μας από τους διαιτητές".

Μ' άλλα λόγια ο Προτό ισχυρίσθηκε ότι "εκλάπησαν"... 23 βαθμοί από τον Ολυμπιακό! Δηλαδή, θα τερμάτιζε στην πρώτη θέση με 80 βαθμούς, σε σύνολο 90, που είναι το απόλυτο άριστα (30 αγώνες Χ 3 βαθμούς σε κάθε νίκη), την ώρα που ακόμη κι ο πιο φανατικός Ολυμπιακός, όπως ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Σάββας Θεοδωρίδης, παραδέχεται ότι ο φετινός ήταν ο "χειρότερος Ολυμπιακός των τελευταίων χρόνων"! Η διαιτησία όσα λάθη έκανε εις βάρος του Ολυμπιακού, άλλα τόσα έκανε και εναντίον των αντιπάλων του...

"Ούτε για χαρτιά υγείας!"

Αυτός που συμφώνησε με τον Βέλγο τερματοφύλακα ήταν ο "βασιλικότερος του βασιλέως" υπεύθυνος επικοινωνίας της πειραϊκής ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, ενώ ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγόρησε με τα χειρότερα λόγια τους παίκτες της ομάδας του, μετά την ήττα στα Γιάννενα: "Κανονικά έπρεπε αντί να γυρίσετε να μείνετε όλοι εκεί, διότι δεν μπορεί να είστε παίκτες του Ολυμπιακού εσείς... Αντί να σας πούμε καλές διακοπές θα σας πούμε να πάτε να πνιγείτε. Και ισχύει για όλους σας. Παίκτες και προπονητές. Δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στο Ρέντη και δεν φταίει κανένας άλλος, φταίω εγώ που σας πήρα και σας χρυσοπληρώνω"!

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός τα έβαζε με τους παίκτες της ομάδας του. Τον περασμένο Δεκέμβριο και μετά τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα και την απομάκρυνση των Καπίνο, Μόλιτς, Ζντιέλαρ και Καρσελά, το μήνυμα του Μαρινάκη ήταν ξεκάθαρο: "Συμμορφωθείτε και πάρτε το πρωτάθλημα, να μην χρειαστεί να ξανάρθουμε για να σας υπενθυμίσουμε τι πρέπει να κάνετε"!

Το δεύτερο ξέσπασμα του Μαρινάκη ήταν μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο Νέο Φάληρο. Πήγε στου Ρέντη και είπε - μεταξύ άλλων - στους παίκτες: " Με τη συμπεριφορά σας διώξατε τρεις προπονητές. Ο ένας δεν σας έκανε για την προπόνηση, ο άλλος λέγατε δεν είχε πειθαρχία και τρεις προπονητές πλήρωσαν αυτά που λέγατε εσείς στους ανθρώπους της ομάδας. Αποδείχθηκε τελικά ότι η ευθύνη ήταν δική σας. Όταν παίζεις με ομάδες όπως ο Πλατανιάς, ο σημερινός Παναθηναϊκός και η ομάδα της Λιβαδειάς που έχει το 1/15 του μπάτζετ σου δεν θες προπονητή και ούτε και πρόεδρο. Να σέβεσαι τον εαυτό σου. Αυτό χρειάζεσαι μόνο. Όσο κοστίζει ένας παίκτης μας παίρνει όλος ο Λεβαδειακός και όσο δύο ο Παναθηναϊκός. Και με πενταπλάσιο μπάτζετ από την ΑΕΚ έχετε αυτήν την εικόνα. Ως εδώ όμως! Δεν μπορεί η μακράν πιο ακριβοπληρωμένη ομάδα να έχει αυτήν την εικόνα!".

Με τριάντα έξι παίκτες!

Είναι προφανές ότι για την πορεία του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα, εκτός από τον... Τσίπρα και την κυβέρνηση, που θέλει να μας κάνει "Βενεζουέλα του Μαδούρο", την ευθύνη έχουν οι "ακριβοπληρωμένοι" παίκτες και όχι το "αφεντικό" που άλλαξε τέσσερις προπονητές κι αυτοί - και με άνωθεν εντολές - χρησιμοποίησαν συνολικά 36 παίκτες στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ! Πώς είναι δυνατόν να πάρεις το πρωτάθλημα όταν η ομάδα δεν έχει το "minimum", ένα σταθερό κορμό για τη βασική ενδεκάδα; Μέχρι κι η "σημαία" του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, ο Κώστας Φορτούνης, διάβαζε στα μέσα της περιόδου ότι η διοίκηση είναι "απογοητευμένη" από την απόδοσή του και ότι πρόκειται να τον πουλήσει, ενώ θα φύγουν 15 έως 20 "αδιάφοροι" ποδοσφαιριστές!

Με τον Ολυμπιακό να παίζει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και να κλείνει η "κάνουλα" των 25 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι προφανές ότι ξεκινάει περίοδος "ισχνών αγελάδων" για την ομάδα του Πειραιά. Το χειρότερο για τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού, τον Πορτογάλο Πέδρο Μαρτίνς, είναι ότι πρέπει να φτιάξει την ομάδα του εκ του μηδενός, κάτι βέβαια που απαιτεί χρόνο και κόπο, όταν οι ανταγωνιστές, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν από φέτος βασικό κορμό και την απαιτούμενη ομοιογένεια για τη διεκδίκηση των τίτλων και τα επόμενα χρόνια...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL