Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Το Πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ ολοκληρώθηκε και δυστυχώς στο ρίξιμο της αυλαίας ελάχιστα πράγματα είναι αυτά στα οποία μπορούμε να βάλουμε θετικό πρόσημο.

Μιλάμε για μια διοργάνωση που παίχτηκε στις δικαστικές αίθουσες, με λιγοστό κόσμο στις εξέδρες (εξαίρεση η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ), με αντιδράσεις και φωνές των παραγόντων, αλλά και επεισόδια στους αγωνιστικούς χώρους που έχουν φέρει τη χώρα μας, μια ανάσα από την τιμωρία της στην Ευρώπη. Οι ποινές των ΠΑΕ ήταν ειδικά φέτος πάρα πολλές. Συνολικά 16 παιχνίδια έγιναν κεκλεισμένων των θυρών!

Πρωταθλητής σε αυτή την κατηγορία ο ΠΑΟΚ που αναγκάστηκε να αγωνιστεί στους 8 από τους 15 αγώνες που έδωσε στην Τούμπα χωρίς κόσμο! Ακολούθησαν ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος μπορεί να έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια, όμως η κατηγορία στο δεύτερο μισό της Σούπερ Λιγκ απομάκρυνε τον κόσμο του, από το "Καραϊσκάκης". Στον Παναθηναϊκό, ο οποίος σχεδόν από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου ήταν εκτός πρωταθλητισμού, η προσέλευση των φίλων του στη Λεωφόρο κρίνεται θετική!

Το τέλος του πρωταθλήματος της Σούμπερ Λιγκ έρχεται με τη διάσπαση των ΠΑΕ σε ό,τι έχει να κάνει με την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, αλλά και τις σκέψεις για αναδιάρθρωση της επαγγελματικής κατηγορίας. Το χειρότερο για όλους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο θα είναι να αποφασίσουν για μια διοργάνωση με πλέι οφ και πλέι άουτ, με λιγότερες ομάδες!

Θα διαλύσουν οριστικά ένα προϊόν, που μόνο με τη σημερινή του μορφή έχει ελπίδες σωτηρίας, φτάνει να το θέλουν και οι ιδιοκτήτες των ομάδων...

Στον αγωνιστικό τομέα η ΑΕΚ είναι δίκαια η φετινή πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια! Ήταν σε όλα τα επίπεδα άψογη, είχε πλάνο, προπονητή που δουλεύει και αξιωματούχους που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο. Οι τίτλοι διαμορφώνουν το DNA των ομάδων. Τις ατσαλώνουν και τις κάνουν να αντέχουν στα δύσκολα. Τα τρόπαια δημιουργούν γενιές οπαδών, αφήνουν μνήμες, παρακαταθήκες και φτιάχνουν παραδόσεις.

Η ΑΕΚ μετά από χρόνια γύρισε στην επικαιρότητα και ο φετινός τίτλος ήταν υπέρβαση, αλλά και αφετηρία. Με το νέο της γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια ανεβαίνει επίπεδο, και είναι στο χέρι της διοίκησής της να γίνει ακόμη καλύτερη... Ο ΠΑΟΚ μια πολύ καλή ομάδα, μέχρι ενός σημείου ήταν το φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής. Στο τέλος της διαδρομής του όμως στη Σούπερ Λιγκ καταστράφηκε από τους... άπειρους παράγοντές του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL