Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΕΛΙΚΟΣ / "Final countdown" για την ανάδειξη της κορυφαίας!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΕΛΙΚΟΣ / "Final countdown" για την ανάδειξη της κορυφαίας!

Διεξάγεται σήμερα το βράδυ (8.30 μ.μ., Cosmote TV) ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Οι δύο "δικέφαλοι" είχαν αναμετρηθεί στον αντίστοιχο τελικό και πέρσι στον Βόλο, αλλά περισσότερο θυμόμαστε τα θλιβερά επεισόδια πριν από τον αγώνα και λιγότερο ότι τον τίτλο κατέκτησε, με σκορ 2-1, ο ΠΑΟΚ...

Οι σημερινοί "μονομάχοι" δεν έχουν να διεκδικήσουν μόνο το τρόπαιο, αλλά να αποδείξουν, η κάθε ομάδα για λογαριασμό της, ότι είναι η καλύτερη τη φετινή περίοδο στην Ελλάδα μετά τα όσα προηγήθηκαν και τις αποφάσεις των δικαστηρίων στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ θέλει να κάνει το "νταμπλ", κάτι που θα επισφραγίσει την κυριαρχία της, ενώ ο ΠΑΟΚ να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία και να αποδείξει "ποιος είναι καλύτερος μέσα στο γήπεδο".

Ο σημερινός τελικός "σημαδεύεται" από το γεγονός ότι μετά από 43 χρόνια θα διεξαχθεί για πρώτη φορά με ξένο διαιτητή, τον έμπειρο Ισπανό Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν.

"Αυτή η νίκη, μετά από τόσο πολύ καλή χρόνια, θα είναι πολύ ωραία. Οι άνθρωποι εδώ χρειάζονταν πολύ έναν τίτλο. Η ομάδα έχει περάσει από δύσκολες στιγμές και παραμένει η ομάδα που ήταν σε όλη τη λαμπρότητά της. Αυτό το πρωτάθλημα ήταν πολύ μεγάλο. Έχουμε δείξει ποιος είναι ο καλύτερος στο γήπεδο. Τα τελευταία χρόνια κερδίζαμε συνεχώς τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Είμαστε πολύ περήφανοι για το έργο που επιτελούμε" δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ στα ισπανικά ΜΜΕ.

Ως προπονητής της ΑΕΚ ο Χιμένεθ έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ 12 φορές (5 για το πρωτάθλημα, 4 στα πλέι οφ, 2 στο Κύπελλο και μία στον τελικό του Κυπέλλου) και μετράει 6 νίκες, 5 ήττες και μία ισοπαλία.

"Δεν μπορεί ένα παιχνίδι θα παίξει τόσο μεγάλο ρόλο σε μια σεζόν. Η δουλειά μας ήταν φανταστική και στο γήπεδο είμαστε πρωταθλητές. Ο τελικός είναι διαφορετική διοργάνωση. Κάποιοι προσπαθούν να βάλουν μεγαλύτερη πίεση σε εμάς. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε το πώς δουλεύουμε και πρέπει να σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο θα νικήσουμε" δήλωσε από την πλευρά του προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL