Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
Στο φυσικό τους περιβάλλον ΟΦΗ και Άρης...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο φυσικό τους περιβάλλον ΟΦΗ και Άρης...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Στην 29η αγωνιστική της φετινής Φούτμπολ Λιγκ τελείωσαν όλα όσον αφορά τις δύο ομάδες που πήραν την άνοδο για τα "σαλόνια" της Σούπερ Λιγκ. Ο ΟΦΗ και ο Άρης εξασφάλισαν και μαθηματικά τα δύο "εισιτήρια" που οδηγούν την επόμενη περίοδο στη Σούπερ Λιγκ. Βασικός τους αντίπαλος ήταν η "νεοφώτιστη" και νεανική Παναχαϊκή, που έχει στη θέση του τεχνικού διευθυντή τον Κώστα Κατσουράνη. Η ομάδα της Πάτρας μπορεί να μην κατάφερε τελικά να «σπάσει» το δίδυμο των δύο πρωτοπόρων, άφησε όμως πολλές υποσχέσεις για το μέλλον της στην κατηγορία.

Ο Άρης και ο ΟΦΗ διαχρονικά αποτελούν δύο "δυνατά χαρτιά" του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού πρόκειται για συλλόγους που έχουν κατακτήσει τίτλους, έχουν ευρωπαϊκές συμμετοχές, βρίσκονται ψηλά στη γενική βαθμολογία της Α' Εθνικής, ενώ τις υποστηρίζει και πολύς κόσμος. Τα πράγματα ήρθαν έτσι ώστε τα τελευταία χρόνια και οι δύο να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες που τις έφεραν να αγωνίζονται ακόμα και στη Γ' Εθνική. Τα αίτια γι' αυτή την πτώση θα πρέπει να αναζητηθούν στις κακές οικονομικές διαχειρίσεις του παρελθόντος, που τους υποχρέωσαν σε επαχθείς υποβιβασμούς.

Την άνοιξη του 2014 ο Άρης υποβιβαζόταν από τη Σούπερ Λιγκ και τον «διαδεχόταν» την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο ΟΦΗ, που αποσύρθηκε λίγο πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. Και οι δύο ομάδες επέλεξαν τη συμμετοχή στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία, δηλαδή τη Γ' Εθνική, αντί για μία προβληματική επιβίωση στη δεύτερη στην ιεραρχία επαγγελματική κατηγορία. Οι Θεσσαλονικείς, μάλιστα, δεν κατάφεραν να προβιβαστούν στην πρώτη τους προσπάθεια στη Γ' Εθνική και έτσι αναγκάστηκαν να παραμείνουν σε αυτήν και για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Αντίθετα ο ΟΦΗ τα κατάφερε "με τη μία" να κόψει πρώτος το νήμα, εξασφαλίζοντας την άνοδο ακριβώς στην τελευταία αγωνιστική, νικώντας στο Ηράκλειο τον τότε ανταγωνιστή του Φωστήρα.

Στην περσινή αγωνιστική περίοδο είδαν και οι δύο στη Φούτμπολ Λιγκ την... πλάτη του Απόλλωνα Σμύρνης και της Λαμίας, τερματίζοντας ο μεν Άρης τρίτος και ο δε ΟΦΗ τέταρτος. Φέτος, όμως, ήταν η σειρά τους επιβεβαιώνοντας τα αρχικά προγνωστικά που τους έδιναν ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί για την άνοδο.

Ο ΟΦΗ μέσα στη σεζόν απειλήθηκε εκ νέου με οικονομική κατάρρευση. Όμως, όχι μόνο κατάφερε να ξεφύγει από τον κίνδυνο, αλλά από τότε η ομάδα πραγματοποίησε αγωνιστικά πορεία πρωταθλητισμού. Ο προπονητής της ομάδας του Ηρακλείου Νίκος Παπαδόπουλος σε πρόσφατες δηλώσεις του εστίασε στο κρίσιμο εκείνο χρονικό διάστημα λέγοντας πως "εκεί φάνηκε το μέταλλο αυτής της ομάδας. Αν ήταν άλλη ομάδα, θα είχε διαλύσει. Μέσα από τις δυσκολίες καταφέραμε κάτι που στα μέσα της σεζόν, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, φαινόταν απίστευτο".

Από την άλλη, ο Άρης του Δημήτρη Σπανού παρουσίασε ένα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κατηγορίας έμψυχο δυναμικό και κατάφερε να είναι συνεχώς πολύ ψηλά στη βαθμολογία, δίχως να λείπουν βέβαια κάποια άτυχα αποτελέσματα, που όμως δεν έκαναν την ομάδα να χάσει τον δρόμο της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL