Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C13.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.6°C
0 BF 100%
Δικαίωση έπειτα από 5 χρόνια...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δικαίωση έπειτα από 5 χρόνια...

TOY KΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Πριν από την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος της Α2 στο μπάσκετ, ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου αναφερόταν μέσα στα φαβορί για την άνοδο στα "σαλόνια" του εγχώριου ανταγωνισμού, κι αυτό παρότι ήταν "νεοφώτιστος" στην Α2.

Με τα φετινά πεπραγμένα τους μέσα στα παρκέ, οι παίκτες του Νίκου Καραγιάννη κέρδισαν αυτοδικαίως το σεβασμό και την εκτίμηση της μπασκετικής "πιάτσας". Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο σερί νικών στην ιστορία της κατηγορίας με 24 νίκες σε 24 αγώνες, πριν ηττηθούν για πρώτη φορά από τον Χολαργό στην 25η αγωνιστική, ούτε ο εντυπωσιακός απολογισμός των 26 νικών σε 27 αγώνες. Είναι και το είδος του μπάσκετ που παίζουν, καθώς οι περισσότερες νίκες ήρθαν έπειτα από επιβλητικές εμφανίσεις, με κυρίαρχα στοιχεία την υπεροπλία μέσα στα καλάθια και την εκπληκτική ορισμένες φορές δεινότητα από τη γραμμή του τριπόντου. Στο ρόστερ της ομάδας συναντάει κάποιος παίκτες όπως ο Κλαρκ, ο Μιλόσεβτις, ο Μαγκουνής, ο Πολυτάρχου, ο Αντώνης Μάντζαρης, ο Σκορδίλης, ο Σιγκούνας και ο Σίμτσακ.

Την Τετάρτη 11 Απριλίου με τη νίκη στην Πάτρα επί του Απόλλωνα με 80-82 το Περιστέρι κλείδωσε, τέσσερις αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος, τον τίτλο και την απευθείας άνοδο στην Α1. Τρεις μέρες μετά, απέναντι στον Ηρακλή πραγματοποιήθηκε στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» φιέστα, στην οποία παρουσία μεγάλου αριθμού Περιστεριωτών τιμήθηκε ο Άγγελος Κορωνιός.

Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Καραγιάννης, που είχε ανεβάσει ξανά το Περιστέρι στην Α1 το 2009, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι για τον ίδιο η φετινή ομάδα του Περιστερίου ενδέχεται να είναι η πιο πετυχημένη όλων των εποχών στην Α2. Απένειμε δε τα εύσημα για την πορεία της ομάδας στον πρόεδρο Φίλιππο Κότση, άλλοτε παίκτη της ομάδας στα πρώτα της βήματα και από τους "πιονέρους" της καταξίωσης του ΓΣΠ στον χώρο του μπάσκετ, στα μέλη της διοίκησης Ανδρέα Πολέμη και Γιώργο Πανταζόπουλο, στο ιατρικό τιμ και φυσικά στους παίκτες του.

Την άνοιξη του 2013 τα είχε φέρει έτσι η μοίρα, ώστε να παίζεται η παραμονή της ομάδας στην Α1 την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Ηλυσιακό στο Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι ήθελαν νίκη με διαφορά 4 πόντων για να παραμείνουν, αλλά νίκησαν έπειτα από παράταση μόλις με 83-82, με αποτέλεσμα ο Ηλυσιακός να είναι εκείνος που διατηρήθηκε στη μεγάλη κατηγορία. Τα μεγάλα χρέη οδήγησαν αμέσως μετά τους διοικούντες του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου να επιλέξουν την εθελούσια πτώση στη Β' Εθνική. Ήταν η απαραίτητη αρχή για μια νέα πορεία, που πέντε χρόνια μετά γνώρισε τη δικαίωσή της...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL