Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / "Εξιλαστήρια θύματα" παίκτες και Γκαρθία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / "Εξιλαστήρια θύματα" παίκτες και Γκαρθία

Η παρουσία του Γκαρθία συνδυάστηκε με τον χειρότερο Ολυμπιακό των τελευταίων χρόνων...

Μετά την ισοπαλία 1-1 του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά ουσιαστικά "τελείωσε" το φετινό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό. Η διαφορά των επτά βαθμών από την ΑΕΚ έγιναν εννέα και μάλιστα η ομάδα του Πειραιά, που βρέθηκε στη δεύτερη θέση μετά τη δικαστική απόφαση για την αναμέτρηση ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, επέστρεψε ξανά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης δεν μπορούσε να τα βάλει με τη "χούντα του Τσίπρα" είτε με την ΚΕΔ της ΕΠΟ, αφού ακόμη και το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά σημειώθηκε από θέση οφσάιντ, και τα έβαλε, με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, κατά των παικτών της ομάδας του στην προπόνηση της Μ. Δευτέρας. Την επόμενη μέρα λύθηκε η συνεργασία και με τον Ισπανό προπονητή Όσκαρ Γκαρθία, που το μόνο που έχει να επιδείξει το διάστημα που βρέθηκε στη χώρα μας είναι οι τρεις βαθμοί που πήρε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, όχι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά με τη δικαστική απόφαση και αυτόν αρνητικό πρωταγωνιστή.

'Οταν ο Γκαρθία ανέλαβε τον Ολυμπιακό, η ομάδα του Πειραιά βρισκόταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 2 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και με επτά διαδοχικές νίκες (έξι με τον Λεμονή και μία με τον Κόντη), τώρα είναι 9 βαθμούς πίσω και εκτός Κυπέλλου Ελλάδας. Από τις αρχές Ιανουαρίου, που ανέλαβε ο Γκαρθία, ο Ολυμπιακός έχασε δύο φορές από την ΑΕΚ (την πρώτη φορά στο "Γ. Καραϊσκάκης" για το πρωτάθλημα και τη δεύτερη στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο), ενώ άφησε πολλούς βαθμούς σε εκτός έδρας ματς (1-1 στην Τρίπολη, 2-2 στο Περιστέρι, 1-1 στη Λιβαδειά), αλλά και στο Νέο Φάλήρο με τον αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό (1-1), ενώ ήρθε 0-0 και με την ΑΕΚ για το Κύπελλο. Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, ο Ολυμπιακός έχασε 2-1 από την ΑΕΚ στο Κύπελλο και έφερε ισοπαλία 2-2 με τον Ατρόμητο, με τον Χρήστο Κόντη στον πάγκο του, αφού ο Γκαρθία αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας με κρίση σκωληκοειδίτιδας.

Η απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού να αντικαταστήσει τον Λεμονή είχε δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά, τόσο που η αντικατάσταση του Γκαρθία τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος να θεωρείται απόλυτα φυσιολογική από μια ομάδα που έχει αλλάξει 11 προπονητές τα τελευταία 3 χρόνια! Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2017 είχε προσληφθεί ο Μπέσνι Χάσι, μετά από 109 μέρες επέστρεψε ο Τάκης Λεμονής, που έμεινε για 102 μέρες, για να ακολουθήσουν οι 89 μέρες του Όσκαρ Γκαρθία, με τον Χρήστο Κόντη να αναλαμβάνει από τη Μεγάλη Τετάρτη και μέχρι τη λήξη της περιόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL