Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Οριστικά στην Αθήνα το φάιναλ φορ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Οριστικά στην Αθήνα το φάιναλ φορ!

Η πρόκριση της ΑΕΚ στο φάιναλ φορ του Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ μεγαλύτερη επιτυχία μέχρι την... επόμενη!

Το Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ ανακοίνωσε χθες με κάθε επισημότητα πως το φάιναλ φορ της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ και έτσι η ΑΕΚ θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο στην έδρα της (4-6 Μαϊου). Η κλήρωση των ημιτελικών θα διεξαχθεί στις 12 Απριλίου στην Αθήνα και οι πληροφορίες για τα εισιτήρια θα ανακοινωθούν μόλις γίνουν γνωστά τα ζευγάρια της τετράδας.

Η FIBA είχε ανακοινώσει από το ξεκίνημα της σεζόν ότι, όπως και πέρυσι, το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαγόταν στη χώρα ενός εκ των φιναλίστ. Με τις ΑΕΚ, Μονακό, Μούρθια και Λούντβιχσμπουργκ να σχηματίζουν την τελική τετράδα, η επιλογή της Αθήνας αναμένεται να προτιμηθεί, αφού το ΟΑΚΑ είναι ένα σύγχρονο γήπεδο που πληροί και με το παραπάνω τις προδιαγραφές της FIBA.

"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η Αθήνα θα διοργανώσει το δεύτερο φάιναλ φορ του Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ. Παρατηρήσαμε τον μεγάλο ενθουσιασμό του συλλόγου να αναλάβει αυτό το ιστορικό γεγονός, αλλά και τη θερμή υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που αναθέτουμε το Final Four σε ένα τόσο εντυπωσιακό περιβάλλον, όπου η συμμετοχή τεσσάρων ομάδων που βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις τεσσάρων εκ των πιο ανταγωνιστικών πρωταθλημάτων εγγυάται ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο για όλους τους φίλους του μπάσκετ στην Ευρώπη" δήλωσε ο Πατρίκ Κομνηνός εκ μέρους του Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA. Η διοργάνωση θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και τη Novasports.

"H μεγαλύτερη επιτυχία..."

Ως τη μεγαλύτερη εφετινή επιτυχία της ΑΕΚ χαρακτήρισε ο Ντράγκαν Σάκοτα την πρόκριση της "Ένωσης" στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA. O τεχνικός της "βασίλισσας" στις δηλώσεις του στάθηκε στην άμυνα, αλλά και στη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων:

"Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Παίξαμε κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο που μας είχε κερδίσει δύο φορές στη φάση των ομίλων. Είναι μια ξεχωριστή μέρα για εμάς, καθώς συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Είναι αυτή η αιτία που μας κάνει ακόμα πιο χαρούμενους. Ο κόσμος περίμενε από εμάς να φέρουμε το φάιναλ φορ στην Αθήνα. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι χωρίς αμφιβολία. Το παιχνίδι ήταν ισόπαλο στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως στο τέλος παίξαμε εξαιρετική άμυνα και πήραμε την πρόκριση. Αξίζαμε την πρόκριση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία φέτος για την ΑΕΚ".

Στην ψυχραιμία που επέδειξε η ομάδα του στον επαναληπτικό προημιτελικό με τη Στρασμπούρ στη Γαλλία στάθηκε ο αρχηγός της "Ένωσης" Ντούσαν Σάκοτα: "Παίξαμε σε μια δύσκολη έδρα. Ήμασταν καλοί για 40 λεπτά Ξέραμε ότι είναι ομάδα που τρέχει στον αιφνιδιασμό και δημιουργεί καταστάσεις υπέρ της. Μείναμε ψύχραιμοι, δεν πανικοβληθήκαμε και καταφέραμε να πάρουμε την ισοπαλία που είναι σαν νίκη. Μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο. Ξέραμε ότι η Στρασμπούρ έχει πολύ καλή ομάδα, όμως απαντήσαμε με μεγάλα σουτ και πήραμε την πρόκριση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL