Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Η διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ είναι εύκολη λύση, δεν διορθώνει όμως κανένα πρόβλημα. Το ποδόσφαιρο στη σημερινή κατάσταση δεν το έφεραν ο Πανιώνιος, η Λάρισα, ο Απόλλων, η Ξάνθη και τόσες άλλες "μικρομεσαίες" ομάδες, που με τη συγκεκριμένη απόφαση τιμωρούνται, αλλά βασικά οι παράγοντες των μεγάλων ΠΑΕ που, από την εποχή που έγινε αμιγώς επαγγελματικό, ποτέ δεν κάθισαν σ' ένα τραπέζι να συζητήσουν πώς το προϊόν τους θα γίνει καλύτερο! Καμία σημασία δεν έχει αν κάποιο γκολ έπρεπε ή όχι να μετρήσει.

Στο ποδόσφαιρο όπως παντού λάθη μπορεί να γίνονται (δείτε τι διαιτητικά εγκλήματα γίνονται στην Αγγλία, σε ένα πρωτάθλημα που ορισμένοι -όχι τυχαία- διαφημίζουν), οι συνεργασίες των ομάδων είναι όμως σε πολύ καλύτερο επίπεδο... Την περασμένη εβδομάδα είχαμε εισβολή οπαδών στους αγώνες Λιλ - Μονπελιέ και Γουέστχαμ - Μπέρνλι, αλλά κανένα πρωτάθλημα δεν διακόπηκε. (Αναμένονται αυστηρότατες ποινές στους γηπεδούχους, που ήταν οι υπεύθυνοι).

Ο ΠΑΟΚ φέτος είναι μια πολύ καλή ομάδα, η οποία μαζί με την ΑΕΚ έφτασε δίκαια πολύ κοντά στον τίτλο. Όμως ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του, από την αρχή της φετινής περιόδου με τις ενέργειές τους, και περισσότερο με τις δηλώσεις τους, μόνο κακό έκαναν στην ομάδα τους. Ειδικά ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έδειξε να μην γνωρίζει με την όλη συμπεριφορά του βασικούς κανόνες του ποδοσφαίρου! Και όταν ο χορηγός της Σούπερ Λιγκ δηλώνει ότι είναι θύμα ενός ποδοσφαιρικού παρακράτους (!), δεν πρέπει να τον φωνάξουν να εξηγήσει τι εννοεί;

Ξέρετε, το... παραμύθι είναι ωραίο, αλλά ειδικά φέτος δεν έχει δράκο. Ο Ολυμπιακός στον χάρτη δεν "υπάρχει". Ας βρει, λοιπόν, το θάρρος ο Ιβάν να μας πει τι ήταν αυτό που τον έκανε να αγανακτήσει. Διότι αν αγανάκτησε γιατί έχει ξοδέψει πολλά χρήματα και χάνει το πρωτάθλημα, είναι πρόβλημά του.

Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ δίκαια την περιμένει μεγάλη τιμωρία, εντός και εκτός συνόρων. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ έδειξε με τη συμπεριφορά της σε όλη την αγωνιστική περίοδο ότι το φετινό πρωτάθλημα της αξίζει.

Διοικητικά διαθέτει ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τον χώρο, ξέρουν πότε πρέπει να μιλάνε και χωρίς πολλά χρήματα δημιούργησαν μια μεγάλη ομάδα. Το πρωτάθλημα, λοιπόν, πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα. Με διακοπές και ποινές, δεν διορθώνονται τα πράγματα. Άλλωστε το έργο το έχουμε ξαναδεί! Μόνο αν υπάρξει συμφωνία κυρίων για ισονομία και αποφυγή χρήσης παράνομων και ανέντιμων τακτικών, θα βρεθεί λύση. Αυτοί που έχουν το μαχαίρι και αν ενδιαφέρονται για το προϊόν τους, και όχι για τον εαυτό τους, πρέπει να κόψουν το καρπούζι σε ίσες μερίδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL