Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ / Γ. Βασιλειάδης: "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ / Γ. Βασιλειάδης: "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!"

Ξεκάθαρος όσον αφορά στις προθέσεις του για το ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης:

"Καλούμε κάθε εβδομάδα τον κόσμο σε πόλεμο. Μια σειρά γεγονότων με έφτασαν σε αυτή την απόφαση, αλλά πρέπει να παρθούν αποφάσεις λαμβάνοντας το κόστος σύγκρουσης με κάποιες ΠΑΕ. Αν ενδιαφέρονται να προχωρήσουμε κανονικά και όχι σε πόλεμο, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Να δεσμευτούν εγγράφως οι ομάδες και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει αμέσως. Οι αλλαγές δεν μπορούν να εφαρμοστούν από φέτος, αλλά από του χρόνου. Η έγγραφη δέσμευση θα πάει στη FIFA. Εύχομαι να μην έχουμε Grexit, δεν θα φταίει όμως η Πολιτεία, αλλά οι ομάδες".

Για το τι αλλαγές ζητάει ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε: "Πρώτα θα πρέπει να γίνει αλλαγή στον Πειθαρχικό Κώδικα. Ζητούμε επιπλέον πειθαρχικές προβλέψεις αναφορικά με τις δηλώσεις παραγόντων, για τις βίαιες συμπεριφορές. Θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς αδειοδότησης των ομάδων. Σε περίπτωση που μια ομάδα μέσα σε μία χρονιά συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια, τότε θα αποβάλλεται αμέσως από το πρωτάθλημα και θα υποβιβάζεται. Πρέπει να υπάρξει αλλαγή στους κανόνες ασφαλείας. Ακούμε διαρκώς για την αστυνομία. Από την πόρτα του γηπέδου και μέσα, την αποκλειστική ευθύνη θα την έχουν οι ΠΑΕ. Ό,τι γίνεται στην Ευρώπη να ισχύσει κι εδώ. Πώς είναι δυνατόν στα ευρωπαϊκά γήπεδα να εφαρμόζονται όλα αυτά χωρίς προβλήματα κι εδώ να ισχύουν άλλα πράγματα;"

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος Χρήστος Δάρας μιλώντας στον Σπορ FM για τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι έξι ομάδων με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, επεσήμανε πως και οι έξι ομάδες συμφώνησαν να υπογράψουν πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα:

"Έγινε μια πολύ ωραία και εποικοδομητική συζήτηση, όπου ακούστηκαν οι προτάσεις του υπουργού, παρουσία και του προέδρου της ΕΠΟ. Το επιστέγασμα ήταν πως για να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα, το οποίο ζητάμε επίμονα όλες οι ομάδες, διότι δεν προσφέρει τίποτα η διακοπή, είναι η αυστηροποίηση των ποινών. Ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε να δεσμευτούμε εγγράφως για την ασφάλεια των γηπέδων και για τυχόν επεισόδια. Οι έξι μας που ήμασταν χθες στο ραντεβού δηλώσαμε ομόφωνα πως θα υπογράψουν το εν λόγω αυστηρό πλαίσιο κανονισμού. Είναι πιο σκληρά τα μέτρα, αλλά έτσι πρέπει να γίνει".

Χθες ακολούθησε ανάλογη συνάντηση, επίσης σε καλό κλίμα, με άλλες πέντε "μικρές" ΠΑΕ, ενώ σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού θα συζητήσει με τους εκπροσώπους της Κέρκυρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL