Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ / Στην Αθήνα επιτελείο της FIFA
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ / Στην Αθήνα επιτελείο της FIFA

Άμεση ήταν η αντίδραση της FIFA στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Απαντητική επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη έστειλε το διευθυντικό στέλεχος της FIFA στην Ευρώπη Μπγιορν Βασάλο, ενημερώνοντας πως εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έρχονται στην Αθήνα, με σκοπό να συναντηθούν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μετά τα όσα συνέβησαν στον αγώνα ΠΑΟΚ -ΑΕΚ και που είχαν ως αποτέλεσμα την επ' αόριστον διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος. Η επιστολή αναφέρει:

"Αγαπητέ και αξιότιμε υπουργέ,

Έλαβα την επιστολή που μου στείλατε στις 12 Μαρτίου του 2018 και μελέτησα προσεκτικά τα στοιχεία της.

Η FIFA είναι σε συνεχείς επαφές με την UEFA και παρακολουθεί προσεκτικά την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα, αναφορικά με τα συμβάντα που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Χθες το απόγευμα, η Επιτροπή Ελέγχου της FIFA, υπεύθυνη στο να επιβλέπει και να παρακολουθεί την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό και απόψε μια επιτροπή θα ταξιδέψει στην Αθήνα, για να ξεκινήσει συζητήσεις με τους αρμόδιους για τη μετέπειτα δράση που θα ληφθεί.

Παρ’ όλο που θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε ότι τα περιστατικά αυτά συνέβησαν σε μια εγχώρια διοργάνωση και συνεπώς τα οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα θα ληφθούν εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η FIFA απαιτεί μια ασυμβίβαστη και άμεση διαχείριση της κατάστασης προκειμένου να εξαλειφθούν όλες οι πράξεις βίας στο ποδόσφαιρο. Μετά τιμής".

Συνέντευξη Τύπου σήμερα του Χ. Χούμπελ

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ ο Χέρμπερτ Χούμπελ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα της Τούμπας, ενώ νωρίτερα θα συναντηθεί με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο. Ο κ. Χούμπελ θα τοποθετηθεί για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ενώ θα αναφερθεί τόσο στη διακοπή του πρωταθλήματος όσο και στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL