Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
TΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Τσάμπιονς Λιγκ: Aγγλική επέλαση με ξένους προπονητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

TΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Τσάμπιονς Λιγκ: Aγγλική επέλαση με ξένους προπονητές

Το 0-5 της Λίβερπουλ επί της Πόρτο στην Πορτογαλία είναι το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ τις εντυπώσεις έχουν κερδίσει οι εκπρόσωποι της Αγγλίας, αφού τα αγωνιστικά πεπραγμένα τους θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εντυπωσιακά. Η αγγλική επέλαση ξεκίνησε στη φάση των ομίλων, όπου οι τέσσερις από τις πέντε ομάδες του νησιού τερμάτισαν στην πρώτη θέση!

Η κάτοχος του περσινού Γιουρόπα Λιγκ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο στον πρώτο όμιλο είχε 5 νίκες και μία ήττα. Στον πέμπτο όμιλο η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ είχε 3 νίκες και 3 ισοπαλίες, αλλά με εντυπωσιακό συντελεστή τερμάτων (23-6). Στον έκτο όμιλο η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε 5 νίκες και 1 ήττα και στον όγδοο η Τότεναμ του Μαουρίτσιο Ποκετίνο άφησε πίσω της την πρωταθλήτρια Ευρώπης τις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους Ρεάλ Μαδρίτης, με 5 νίκες και 1 ισοπαλία. Μόνο η Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε στον τρίτο όμιλο τερμάτισε δεύτερη με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Με αυτές τις εντυπωσιακές επιδόσεις οι πέντε αγγλικές ομάδες, που καμία δεν προπονεί Άγγλος προπονητής, ρίχτηκαν στη μάχη των νοκ άουτ με ανάλογα αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στους πρώτους αγώνες η Λίβερπουλ συνέτριψε την Πόρτο με 0-5 και η Μάντσεστερ Σίτι με 0-4 στην Ελβετία τη Βασιλεία. Προβάδισμα πρόκρισης απέκτησαν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έφυγε με τη «λευκή» ισοπαλία από τη Σεβίλλη, και η Τότεναμ, που απέσπασε 2-2 από την περσινή φιναλίστ του θεσμού Γιουβέντους στο Τορίνο. Σε δύσκολη θέση βρίσκεται μόνο η Τσέλσι, που παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στην Μπαρτσελόνα στο Λονδίνο, όμως η εμφάνισή της έδειξε πως μπορεί να είναι ανταγωνιστική στον επαναληπτικό της Βαρκελώνης.

Είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται πέντε αγγλικές ομάδες στις "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και βέβαια το ρεκόρ θα βελτιωθεί αν βρεθούν τρεις ή τέσσερις στις "8". Το 2010 στις 16 του θεσμού βρέθηκαν οι Τσέλσι, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2011 οι Τότεναμ, Τσέλσι, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2012 η Τσέλσι και η Άρσεναλ, το 2013 η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2014 οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Τσέλσι, το 2015 και το 2016 οι Τσέλσι, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο οι Λέστερ, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι.

To 2012, όταν η Τσέλσι επικρατούσε στη διαδικασία των πέναλτι επί της Μπάγερν στον τελικό του Μονάχου, ήταν η τελευταία φορά που μια αγγλική ομάδα έφτανε στην κορυφή της Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL