Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
UEFA - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / UEFA: Κλείνει η "κάνουλα" του Τσάμπιονς Λιγκ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

UEFA - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / UEFA: Κλείνει η "κάνουλα" του Τσάμπιονς Λιγκ

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη θέση από πλευράς συγκομιδής βαθμών στην κατάταξη των χωρών της UEFA, η πρόσβαση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τις ελληνικές ομάδες και κατ' επέκταση η "χρυσοφόρα κάνουλα" των 25 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο και μόνο για τη συμμετοχή, είναι πολύ δύσκολο να.... ξανανοίξει!

Με ανακοίνωσή της την περασμένη Τρίτη η UEFA επιβεβαίωσε και επίσημα ότι επιθυμία της είναι το Τσάμπιονς Λιγκ να γίνει "κλειστό πρωτάθλημα" με πρωταγωνίστριες τις ομάδες των τεσσάρων μεγάλων -ποδοσφαιρικά- χωρών, όπως γίνεται ήδη στην Ευρωλίγκα στο μπάσκετ. Έτσι, από την προσεχή αγωνιστική περίοδο (2018-19) απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα βρίσκονται οι κάτοχοι του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας από τα πρωταθλήματα της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Ιταλίας, οι δύο καλύτερες από Γαλλία και Ρωσία (5η και 6η στην κατάταξη) και οι πρωταθλητές των χωρών από την 7η έως την 10η θέση (Πορτογαλία, Ουκρανία, Βέλγιο, Τουρκία).

Με την Ελλάδα να βρίσκεται στη 14η θέση μετά τον αποκλεισμό και της ΑΕΚ, είναι προφανές ότι θα περάσουν πολλά χρόνια για να επιστρέψει η χώρα μας στην πρώτη δεκάδα και στην απευθείας συμμετοχή του πρωταθλητή στη μεγάλη διοργάνωση, αφού θα βρίσκεται σε δυσχερή θέση σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες, καθώς οι ελληνικές ομάδες θα δίνουν και λιγότερα ματς -αντικειμενικά- στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Mε τα νέα δεδομένα περιορίζονται οι θέσεις πρόκρισης στους ομίλους σε έξι από τις δέκα που ήταν μέχρι πέρσι, τέσσερις από τη διαδικασία πρόκρισης των πρωταθλητών και μόλις δύο από τους μη πρωταθλητές.

Αντίστοιχα, στο Γιουρόπα Λιγκ από το 2018-19 θα προκρίνονται απευθείας στους ομίλους δύο ομάδες από τις χώρες που βρίσκονται από την 1η έως τη 5η θέση (Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία) και μία ομάδα από την 6η έως 12η θέση της κατάταξης (Ρωσία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Βέλγιο, Τουρκία, Τσεχία, Ελβετία). Η προκριματική διαδικασία θα έχει δύο διαδρομές. Στην πρώτη οι ομάδες θα ξεκινάνε αποκλειστικά για το Γιουρόπα Λιγκ και θα δίνει 13 "εισιτήρια" και στη δεύτερη θα βρίσκονται οι αποκλεισμένες των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ για 8 επιπλέον προκρίσεις. Επιπλέον, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ προκρίνονται ακόμη δέκα ομάδες από το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι έξι ομάδες θα έχουν αποκλειστεί από τον τρίτο προκριματικό γύρο (4) και τα πλέι οφ των μη πρωταθλητών (2) και οι άλλες τέσσερις από τα πλέι οφ των πρωταθλητών.

Μια ακόμη αλλαγή αφορά στην έναρξη των αγώνων. Η παραδοσιακή ώρα του 9.45 μ.μ. γίνεται παρελθόν και οι ώρες έναρξης στη φάση των ομίλων και στις δυο διοργανώσεις θα είναι πλέον 7.55 μ.μ. και 10.00 μ.μ., προκειμένου να αυξηθεί το τηλεοπτικό ενδιαφέρον και να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο τα έσοδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL