Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / Μπαίνει στην ψηφιακή εποχή ο ελληνικός αθλητισμός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / Μπαίνει στην ψηφιακή εποχή ο ελληνικός αθλητισμός

Από την εκδήλωση της εξαγγελίας ψηφιοποίησης των δομών του αθλητισμού

Νέα εποχή ξεκινάει για τον ελληνικό αθλητισμό μετά την εξαγγελία του έργου "Εθνικά ψηφιακά μητρώα για τον ελληνικό αθλητισμό" και την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ της ΓΓΑ και της Κοινωνίας της Πληροφορίας, που εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ψηφιοποίηση του ελληνικού κράτους. Η χρηματοδότηση θα γίνει από το ΕΣΠΑ, το οποίο για πρώτη φορά διεκδικήθηκε το 2015 και η πρώτη φάση υλοποίησης της μελέτης αφορά 189.000 ευρώ.

"Είναι κομβικής σημασίας, διότι εξασφαλίζει ένα σύστημα εξωστρεφές, φιλικό προς τον πολίτη, που θα διασφαλίζει διαφάνεια, χρηστή διοίκηση, ορθή διακυβέρνηση και ταυτόχρονα θα δίνει ένα μεγάλο χτύπημα στις πελατειακές σχέσεις και τις διάφορες δυσλειτουργίες που ενδεχόμενα μπορεί να δημιουργηθούν στη Δημόσια Διοίκηση. Μέσω των νέων τεχνολογιών δίνεται η δυνατότητα καλύτερου ελέγχου και ορθολογικότερης κατανομής των χρηματικών πόρων" επισήμανε κατά την εκδήλωση της εξαγγελίας του έργου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και συνέχισε: "Με το νέο ψηφιακό μητρώο, δημιουργούμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις των σωματείων, τις εξελίξεις των ομοσπονδιών. Σταματάνε πια οι γκρίζες ζώνες που ζούμε όλοι μας, ιδίως σε προεκλογικές για τις ομοσπονδίες περιόδους με το ποιος έχει ή δεν έχει αθλητική αναγνώριση. Με τον νέο αθλητικό νόμο που τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί προς διαβούλευση και αμέσως μετά στο ελληνικό κοινοβούλιο, θα απλοποιούμε περισσότερο τη διαδικασία για την αθλητική αναγνώριση των σωματείων, για τη λειτουργία των ομοσπονδιών, θα καταργούμε την ψήφο διά αντιπροσώπου και θα απαιτούμε αυτοπρόσωπη παρουσία στις συνελεύσεις και τότε θα φανεί το πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη αυτού του ηλεκτρονικού μητρώου.

Θα αρθούν οι στρεβλώσεις, οι αδικίες που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή με το ανέλεγκτο σύστημα της κρατικής χρηματοδότησης. Είναι πολύ κομβικό τώρα που το ελληνικό κράτος ξαναστέκεται στα πόδια του, που ξεφεύγουμε από το καθεστώς χρεοκοπίας. Ο κάθε πόρος του Έλληνα φορολογούμενου να μπορεί να μοιράζεται με διαφάνεια, με αντικειμενικά κριτήρια".

Ο γγΑ Ιούλιος Συναδινός, κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ανέφερε: "Το έργο αποτυπώνει την ελληνική αθλητική πραγματικότητα σε πραγματικό χρόνο και σε κάθε διάσταση. Η καινοτομία της πλατφόρμας έγκειται στην ευκολία χρήσης, στον δημόσιο χαρακτήρα της πληροφορίας και στη δυνατότητα διαρκούς ανανέωσής της. Στην τελική του ολοκλήρωση, θα περιλαμβάνει το μητρώο των αθλητικών φορέων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον αγωνιστικό αθλητισμό και τον αθλητικό τουρισμό, το μητρώο των προπονητών και των εκπαιδευτών και φυσικά το μητρώο των αθλητικών υποδομών. Στόχος μας είναι να μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα και γρήγορα το ευρύ κοινό και οι αθλητικοί φορείς και εκ μέρους της οργανωμένης Πολιτείας να υπάρχουν έλεγχος, εποπτεία, τήρηση της στατιστικής επετηρίδας, απολογισμός και αναφορές".

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. Ιδομενέας Μανωλιτσάκης και ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Δερμιτζάκης υπογράμμισαν ότι η έναρξη της συνεργασίας της ΓΓΑ με την Κοινωνία της Πληροφορίας θα συμβάλει στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των υπηρεσιών της ΓΓΑ και των εποπτευόμενων φορέων της. Να θυμίσουμε ότι το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες και το Video Assistant Referee για το ποδόσφαιρο, ενώ στο επόμενο διάστημα θα γίνουν και ενέργειες σχετικές με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά και τις αλλαγές στον τεχνολογικό τρόπο λειτουργίας και παροχής των υπηρεσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL