Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Το ενδιαφέρον καλά κρατεί. Οι "δικέφαλοι αετοί" συνεχίζουν με επιτυχίες και οι ισορροπίες στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ είναι εύθραυστες. Καλό ποδόσφαιρο παίζουν και οι δύο και η ψυχολογία τους είναι εξαιρετική.

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο τεράστιο βήμα για τον τίτλο. Θέλει να νικήσει σήμερα το βράδυ στην Τούμπα τον Ολυμπιακό (7.30 μ.μ.) και ουσιαστικά να χρειάζεται ισοπαλία στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ώστε να πάει με σερί έως το φινάλε! Από την άλλη μεριά η ΑΕΚ περιμένει στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ με τους Πειραιώτες και, εφόσον επικρατήσει αύριο το βράδυ του Ατρόμητου στο Περιστέρι (7.30 μ.μ.), να πιάσει τους Θεσσαλονικείς στην κορυφή.

Στα λόγια βέβαια είναι όλα εύκολα, στην ουσία όμως ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν είναι τυχαία στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η σταθερότητα τον τελευταίο καιρό στην απόδοσή τους, αλλά και η αποφασιστικότητά τους, τους έχουν φέρει εκεί.

Γενικά, όπως φαίνονται τώρα τα πράγματα, μετά από χρόνια οδηγούμαστε σε ένα συναρπαστικό φινάλε όχι μόνο στην κορυφή, αλλά και στην ουρά, εκεί όπου η Κέρκυρα έβαλε από κάτω τον Απόλλωνα.

Στον Ολυμπιακό τώρα κοιτάνε πώς θα μαζέψουν την κατάσταση στην ομάδα, μετά τις τελευταίες αποτυχίες της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Οι βιαστικές κινήσεις της διοίκησης των "ερυθρολεύκων" άφησαν εκτός τίτλου την ομάδα! Ο Ολυμπιακός βέβαια πάει να παλέψει στην Τούμπα, αλλά πρώτα πρέπει να διορθώσει τις αδυναμίες του.

Ο Ατρόμητος νίκησε και στην Τρίπολη και περιμένει με άγριες διαθέσεις την ΑΕΚ. Η "Ένωση" είναι το φαβορί, όμως το παιχνίδι ίσως κριθεί στις λεπτομέρειες.

Στην ουρά της Σούπερ Λιγκ ο Πλατανιάς ήδη αποχαιρέτησε την κατηγορία. Λαμία, Κέρκυρα και Απόλλωνας δίνουν τη δική τους μάχη για να αποφύγουν τη 15η θέση, που οδηγεί στη δεύτερη "επαγγελματική" κατηγορία.

Δύσκολη η αποστολή του Απόλλωνα το μεσημέρι στην Ξάνθη κόντρα στην ασταθή ομώνυμη ομάδα (3 μ.μ.), αλλά και της Κέρκυρας στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό το απόγευμα (5.15 μ.μ.). Η Λάρισα κοντά στη ζώνη έχει τη δυνατότητα να νικήσει το απόγευμα στην έδρα της τον ουραγό Πλατανιά (5.15 μ.μ.) και να ξεφύγει...

Πάντα τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος οι "πιέσεις" στους διαιτητές από τους παράγοντες των ομάδων είναι μεγαλύτερες. Δύσκολη σίγουρα η αποστολή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, αφού αυτή ορίζει τους ρέφερι και τους βοηθούς στα παιχνίδια. Βλέπετε η καχυποψία των παραγόντων δεν είναι φαινόμενο μόνο ελληνικό, κάτι που φαίνεται αν ρίξετε μια ματιά στα μεγάλα γειτονικά πρωταθλήματα (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία).

Ακούγονται πολλά για επισκέψεις παραγόντων στην ΚΕΔ, η οποία πρέπει ειδικά αυτή την εποχή να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στους ορισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL