Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Του Τάσου Βακαλόπουλου

Σε ένα μεγάλο παιχνίδι δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις τέτοια ολοκληρωτική επικράτηση όπως της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, ειδικά στον αγώνα για το Κύπελλο στο ΟΑΚΑ. Η "Ένωση" έχει πάρει για τα καλά τον αέρα των "ερυθρόλευκων" τα τελευταία χρόνια και έχει καθαρά ψυχολογικό αβαντάζ απέναντί τους! Ειδικά ο Μανόλο Χιμένεθ έπαιξε τρεις φορές σε 15 ημέρες την ομάδα του Πειραιά, παίρνοντας και τις τρεις φορές το αποτέλεσμα που ήθελε! Η ιδέα του ήταν σχετικά απλή. Άφησε τον Ολυμπιακό να φθαρεί στο πρώτο ημίχρονο και χτύπησε με άψογο τρόπο στην επανάληψη.

Ο Ισπανός τεχνικός απέδειξε ότι οι ιδέες στο ποδόσφαιρο είναι απαραίτητες, αρκεί οι ποδοσφαιριστές να καταλαβαίνουν τι ζητάει ο προπονητής τους. Η "Ένωση" φάνηκε ότι είχε εντοπίσει τις αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού ειδικά στα άκρα (Ομάρ Κούτρης) και το επιθετικό της παιχνίδι είχε απόλυτη επιτυχία! Η ΑΕΚ συνεχίζει δίκαια σε τρεις διοργανώσεις και το πού θα φτάσει θα φανεί σύντομα.

Το σημερινό της παιχνίδι για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στο Ολυμπιακό Στάδιο, κόντρα στον αξιόμαχο Αστέρα Τρίπολης (5.15 μ.μ.) του Σάββα Παντελίδη, δεν είναι εύκολο και είναι μια ακόμη δοκιμασία της ομάδας του Χιμένεθ που φέτος έχει υψηλούς στόχους.

Κάκιστη γενικά αυτή την εποχή η εικόνα του Ολυμπιακού. Καμιά φιλοδοξία, μηδενικό πλάνο! Ποιότητα ονομάτων στην ενδεκάδα του, αλλά ποδοσφαιριστές περιπατητές! Εκτός τόπου και χρόνου και χωρίς κατεύθυνση από τον πάγκο! Στο πρόσφατο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Μάριν και ο Ανσαριφάρντ ήταν στην αρχική ενδεκάδα, αλλά δεν είδαμε καμία βελτίωση στη μεταφορά της μπάλας.

Το βράδυ στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός παίζει τις τελευταίες ελπίδες του για το πρωτάθλημα κόντρα στον ικανό για όλα Ατρόμητο (7.30 μ.μ.) και η τωρινή εικόνα του δείχνει ότι δύσκολα θα τα καταφέρει. Το μεσημέρι στη Ριζούπολη ο Απόλλων θέλει μόνο νίκη απέναντι στον επικίνδυνο Λεβαδειακό (3 μ.μ.), ενώ το απόγευμα στο Αγρίνιο ο ουραγός Πλατανιάς κυνηγάει το τρίποντο, κόντρα στον ανώτερό του Παναιτωλικό (5.15 μ.μ.).

Αύριο ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ στην Τούμπα υποδέχεται τη δυνατή Λάρισα (7.30 μ.μ.), έχοντας τον πρώτο λόγο. Η ομάδα του Λουτσέσκου έχει γίνει πλέον το φαβορί για τον τίτλο.

Η 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ είναι αφιερωμένη στην εκστρατεία ενημέρωσης "ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL