Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.8°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 92%
Ανίκητος στην Ελλάδα, πρωταγωνιστής στην Ευρώπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανίκητος στην Ελλάδα, πρωταγωνιστής στην Ευρώπη

Ο Θοδωρής Βλάχος οδηγεί από επιτυχία σε επιτυχία τον Ολυμπιακό

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Ο Ολυμπιακός στο πόλο των ανδρών συγκαταλέγεται εδώ και πολλά χρόνια στις πιο αναγνωρίσιμες ομάδες του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού. Κάποιες φορές, μάλιστα, βρίσκεται και στην "ελίτ", καθώς σημειώνει σημαντικές διακρίσεις που αφορούν είτε στην κατάκτηση τροπαίων (πρωταθλητής Ευρώπης το 2002) είτε σε συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλων Ευρώπης (φιναλίστ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 2001 και το 2016 και στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1998 και το 1999), αλλά και σε τελικές φάσεις, είτε λέγονταν final 6 είτε final 4.

Μετά τη συμμετοχή του στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης το 2016, όταν και ηττήθηκε από την κροατική Γιουγκ Ντουμπρόβνικ με 6-4, την περσινή αγωνιστική περίοδο «σκόνταψε» πάλι πάνω της στον προημιτελικό. Έτσι, στον φετινό αγώνα απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα στην έδρα τους οι Πειραιώτες είχαν περισσότερους λόγους για να επικρατήσουν πέρα από τον πλέον προφανή, που ήταν οι βαθμοί της νίκης. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν τελικά 8-6 παίζοντας υψηλού επιπέδου άμυνα παραμένοντας αήττητοι, ενώ έχουν νικήσει πλέον στους έξι από τους εφτά αγώνες που έχουν δώσει μέχρι τώρα!

Οι πολίστες του Θοδωρή Βλάχου οδηγούν την κούρσα στη βαθμολογία του 1ου ομίλου του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ με 19 βαθμούς και ακολουθεί με 14 βαθμούς η Ντιναμό Μόσχας, με 13 η Μπρέσια και με 12 η Μπαρτσελονέτα. Επόμενη αναμέτρηση για τους "ερυθρόλευκους" είναι και πάλι με τη Γιούγκι, αυτή τη φορά στην Κροατία την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός οδεύει προς τον έκτο συνεχόμενο τίτλο, καθώς μέχρι στιγμής σε 12 αγώνες έχει ισάριθμες νίκες. Από το 1999 οι μόνοι τίτλοι που χάθηκαν για τους «ερυθρόλευκους» ήταν αυτοί του 2006 (Εθνικός) και του 2012 (Ν.Ο. Βουλιαγμένης)! Το σίγουρο είναι πως στον Πειραιά έχουν συγκεντρώσει ένα πολύ καλό υλικό, που, ειδικά όσον αφορά στους Έλληνες, αποτελεί στη συντριπτική του πλειοψηφία και τη βάση της Εθνικής ομάδας.

Φυσικά η συνθήκη αυτή σχετίζεται και με το γεγονός πως ο προπονητής και των δύο συγκροτημάτων είναι ο ίδιος, ο Θοδωρής Βλάχος, κάτι που δημιουργεί και εντάσεις, καθώς δίνεται η δυνατότητα σε κάποιους από τους ανταγωνιστές, αλλά και στους "καλοθελητές", να ισχυρίζονται πως το "διαβατήριο" για να παίξει κάποιος παίκτης στην Εθνική είναι κι η ένταξη του στο έμψυχο δυναμικό των Πειραιωτών! Το μόνο βέβαιο είναι πως θα έπρεπε και οι υπόλοιπες ομάδες του εγχώριου ανταγωνισμού να κοιτάξουν να ανεβάσουν το επίπεδο τους σε όλους τους τομείς, ενώ κακώς δεν συμβάλλει -μέχρι τώρα- σε αυτή την κατεύθυνση και η αρμόδια ομοσπονδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL