Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ / Σε διαδικασία "εκτόξευσης" το Λαύριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ / Σε διαδικασία "εκτόξευσης" το Λαύριο

Η ομάδα μπάσκετ του ΓΣ Λαυρίου σε πλήρη διάταξη

KΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Το Λαύριο είναι μια... επαρχιακή - εργατική πόλη της Αττικής και μέχρι τώρα το μεγαλύτερό της -ίσως- επίτευγμα στον αθλητισμό ήταν ότι ξεκίνησε από την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, τη Λαυρεωτική, την καριέρα του ο μετέπειτα διεθνής άσος και ιδιαίτερα δημοφιλής Νίκος Βαμβακούλας!

Η μπασκετική ομάδα του Λαυρίου ήταν γνωστή για πολλά χρόνια μονάχα στους πιο μυημένους με την "πορτοκαλί θεά" από τις συμμετοχές της στις χαμηλότερες κατηγορίες, ακόμα και σε επίπεδο ΕΣΚΑ. Σταδιακά ανέβαινε ένα-ένα τα σκαλοπάτια και σήμερα όλοι όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ γνωρίζουν πολύ καλά τον Γυμναστικό Σύλλογο Λαυρίου και μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Γιατί φέτος, στην τρίτη του συνεχόμενη παρουσία στα "σαλόνια" της Μπάσκετ Λιγκ, έχει αφήσει τους πάντες έκπληκτους με την πορεία του...

Μετά την ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής, το Λαύριο, έχοντας απολογισμό 7 νίκες και μόλις 3 ήττες, φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, και μπροστά από ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Στον τελευταίο αγώνα για το 2017, που διεξήχθη στις 30 Δεκεμβρίου, το Λαύριο νίκησε εντός έδρας με το επιβλητικό 90-72 τον ΠΑΟΚ, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά. Στη σχεδόν απόρθητη έδρα του έχουν λυγίσει φέτος κατά σειρά η Κύμη, ο Κολοσσός Ρόδου, η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ, ενώ έχει "αποδράσει" μόνο ο Άρης, που νίκησε με 70-71 χάρη σε ένα εύστοχο τρίποντο στην εκπνοή της αναμέτρησης. Αλλά και εκτός έδρας δεν τα πάει καθόλου άσχημα, καθώς έχει δύο νίκες και δύο ήττες. Εντυπωσιακό είναι και το στοιχείο ότι έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 80,8 πόντους μέσο όρο.

H ομάδα, που έχει χρώματα το κίτρινο, το μπλε και το λευκό και για σήμα της την κουκουβάγια, ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Μόλις το 2002 συμμετείχε για πρώτη φορά σε εθνικές κατηγορίες. Στη Γ' κατηγορία έμεινε πέντε χρονιές, στη Β' Εθνική άλλες τρεις, ενώ στην Α2 έδωσε το «παρών» για πέντε συναπτά έτη. Ανέβηκε στην Α1 το 2015 αντικαθιστώντας τον ΚΑΟΔ έπειτα από σχετική πρόσκληση του ΕΣΑΚΕ, παρ' ότι είχε τερματίσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Α2.

Στην πρώτη συμμετοχή του στη μεγαλύτερη στην ιεραρχία μπασκετική κατηγορία το Λαύριο τερμάτισε στην 11η θέση, με 9 νίκες και 17 ήττες. Την αγωνιστική περίοδο 2016 - 2017 κατέγραψε την πρώτη αξιοσημείωτη πορεία του, καθώς με απολογισμό 11 νίκες και 15 ήττες κατέκτησε την όγδοη θέση, γεγονός που σηματοδότησε την παρθενική του συμμετοχή στα πλέι οφ. Εκεί αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ με δύο ήττες, όμως "άνοιξε" -για τα καλά- "η όρεξη". Φέτος, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει "πού το πάνε" τα παιδιά του κόουτς Χρήστου Σερελή...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL