Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
MΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Χειρότερα του αναμενόμενου...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

MΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Χειρότερα του αναμενόμενου...

Η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ ξεκίνησαν με φιλοδοξίες τη φετινή αγωνιστική σεζόν σε Έλλάδα και Ευρώπη, αλλά τα αποτελέσματα -μέχρι στιγμής- δεν είναι αυτά που ταιριάζουν σε τρεις ομάδες με μεγάλη ιστορία στο άθλημα. Η νίκη της ΑΕΚ επί του "κουρασμένου" -σ' εκείνο το ματς- Παναθηναϊκού στον ημιτελικού του Κυπέλλου φαίνεται να είναι η εξαίρεση του κανόνα.

Και οι τρεις ελληνικές ομάδες που παίρνουν μέρος στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League έχουν παρουσιαστεί κατώτερες του αναμένομενου και ενώ έχουν διεξαχθεί οι 9 πρώτες αγωνιστικές, καμία δεν πείθει ότι θα πάρει εύκολα την πρόκριση στους "16" του θεσμού και τη δυνατότητα να μετάσχει στα πρώτα "νοκ άουτ" παιχνίδια. Και πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό, όταν "δεινοπαθούν" και στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο οποίο, επίσης, φιλοδοξούσαν να πρωταγωνιστήσουν.

Τη χειρότερη συγκομιδή και στις δύο διοργανώσεις την έχει ο Άρης, που όχι μόνο δεν άλλαξε επίπεδο με την πρόσληψη στην τεχνική ηγεσία του Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά κάνει και μια από τις χειρότερες σεζόν των τελευταίων χρόνων, με συγκομιδή -συνολικά- 7 νίκες και 11 ήττες! Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με ισάριθμες νίκες - ήττες (9-9) και καλύτερη παρουσία στην Ελλάδα απ' ό,τι στην Ευρώπη, ενώ η ΑΕΚ έχει 10 νίκες και 8 ήττες, με χαρακτηριστικό ότι δεν έχει νικήσει ούτε σ' ένα από τα τέσσερα εκτός έδρας ματς του πρωταθλήματος της Μπάσκετ Λιγκ!

Βέβαια, με δεδομένο ότι μένουν πέντε αγωνιστικές στο Basketball Champions League και προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου, όλα μπορούν να συμβούν, ακόμη και για τον ΠΑΟΚ, που έχει μόλις 3 νίκες σε 9 αγώνες στη διοργάνωση.

Οι βαθμολογίες:

Δεύτερος όμιλος: Τενερίφη 7-2, Λούντβιγκσμπουργκ 7-2, Νεπτούνας 6-3, Σαλόν 5-4, Βέντσπιλς 4-5, ΠΑΟΚ 3-6, Ορλαντίνα 2-7, Γκαζιάντεπ 2-7.

Τρίτος όμιλος: Μπάνβιτ 6-3, Μπαϊρόιτ 6-3, ΑΕΚ 5-4, Εστουντιάντες 5-4, Βενέτσια 5-4, Στρασμπούρ 5-4, Ολύμπια Λιουμπλιάνα 3-6, Ρόζα Ράντομ 1-8.

Τέταρτος όμιλος: Μπεσίκτας 7-2, Ναντέρ 6-3, Νίμπουρκ 6-3, Αβελίνο 4-5, Άρης 4-5, Οστάνδη 4-5, Βόννη 3-6, Ζιελόνα Γκόρα 2-7.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με δύο νίκες τον δεύτερο γύρο κόντρα σε Εστουντιάντες και Βενέτσια, αλλά οι νίκες αυτές δεν αρκούν για να της χαρίσουν και την πρόκριση, αφού ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με άλλες τρεις ομάδες. Επιπλέον, έχει τα τρία από τα πέντε ματς που απομένουν εκτός έδρας (Μπάνβιτ, Ρόζα Ράντομ και Ολύμπια Λιουμπλιάνα). Στο ΟΑΚΑ θα αντιμετωπίσει τη Στρασμπούρ και την Μπαϊρόιτ την τελευταία αγωνιστική.

Ακόμη πιο δύσκολη είναι η αποστολή του Άρη. Με συντελεστή 4 νίκες - 5 ήττες, την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Ναντέρ (6-3), ενώ έχει δύο ακόμα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, σε Βόννη και Αβελίνο. Αλλά και τα ματς στο "Αλεξάνδρειο" είναι δύσκολα, κόντρα στην πρωτοπόρο του ομίλου του Μπεσίκτας και την Οστάνδη την τελευταία αγωνιστική, με την οποία έχει ανάλογους στόχους.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη χειρότερη θέση απ' όλους (3 νίκες - 6 ήττες), αλλά έχει και τρία ματς στην Πυλαία (Ορλαντίνα, Σαλόν, Νεπτούνας). Για να προκριθεί η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα πρέπει να κάνει μόνο νίκες στην έδρα της και τουλάχιστον μια νίκη εκτός (Τενερίφη και Βέντσπιλς), να φθάσει, τουλάχιστον, στο 7-7 και να εκμεταλλευτεί τα επί μέρους σκορ με όποια ομάδα -πιθανόν- ισοβαθμίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL