Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019 / Νέα ομάδα, νέα δοκιμασία...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019 / Νέα ομάδα, νέα δοκιμασία...

Γιαννόπουλος και Μαργαρίτης έδειξαν έτοιμοι και για μια Εθνική χωρίς ελλείψεις

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Σύμφωνα με τις επιθυμίες της FIBA η πρόκριση στο επόμενο Μουντομπάσκετ, που θα διεξαχθεί το 2019 στην Κίνα, προκύπτει πλέον μέσα από τη διεξαγωγή δύο προκριματικών γύρων. Έτσι η Εθνική Ελλάδας ρίχτηκε από τις 24 Νοεμβρίου σε μία πρωτόγνωρη και για την ίδια διαδικασία. Με νέο προπονητή στη θέση του Κώστα Μίσσα τον Θανάση Σκουρτόπουλο και έχοντας αρκετούς νέους παίκτες στη σύνθεσή της, αντιμετωπίζει μετά από κλήρωση ως αντιπάλους της τη Μ. Βρετανία, το Ισραήλ και την Εσθονία.

Οι τρεις πρώτες ομάδες των οκτώ προκριματικών ομίλων θα περάσουν στην επόμενη φάση, στην οποία θα δημιουργηθούν τέσσερα νέα γκρουπ των έξι ομάδων. Όσες προκριθούν στη δεύτερη φάση θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα της πρώτης. Οι τρεις πρώτες ομάδες των τεσσάρων νέων ομίλων θα προκριθούν στην τελική φάση, αφού η Ευρώπη θα εκπροσωπηθεί στην Κίνα με δώδεκα εθνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.

Η Ελλάδα ψάχνει ένα νέο ξεκίνημα καθώς προέρχεται από το πρόσφατο Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου, όπου αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση από τη Ρωσία. Στην πρεμιέρα της στη νέα αυτή δοκιμασία η Εθνική μας ομάδα χρειάστηκε την πεντάλεπτη παράταση για να κάμψει τη μαχητική Μεγάλη Βρετανία στο Λέστερ, παρότι περίπου 3 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του σαραντάλεπτου είχε προηγηθεί με 12 πόντους διαφορά...

Τελικά όλα κρίθηκαν από το εύστοχο τρίποντο -εκτός μπασκετικής "λογικής"- του Γιάννη Αθηναίου μόλις 3 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της παράτασης, το οποίο έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ύστερα από μία ακόμα εύστοχη βολή του Μαργαρίτη σε 92-95. Σε αυτήν την αναμέτρηση ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν είχε στη διάθεσή του τους διεθνείς του Παναθηναϊκού, που εκείνη την ημέρα έπαιζαν και νικούσαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα.

Επόμενος αγώνας ήταν αυτός την περασμένη Δευτέρα στο Ηράκλειο της Κρήτης απέναντι στο Ισραήλ, το οποίο προπονεί ο παλιός μας γνώριμος ως παίκτης του Παναθηναϊκού Όντετ Κάτας. Στον «παρθενικό» της εντός έδρας αγώνα η Εθνική μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, επικράτησε όμως στο τέλος με το επιβλητικό 82-61. Έτσι μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει το απόλυτο των νικών, προπορεύεται δίχως συγκάτοικο στην κορυφή και είναι η μόνη ομάδα στον όμιλο που διαθέτει θετικό συντελεστή πόντων.

Απ' αυτές τις δύο αναμετρήσεις μπορούμε να αξιολογήσουμε στα θετικά κυρίως την παρουσία των Μπουρούση (δεν έπαιξε στο δεύτερο ματς), Γιαννόπουλου, Σάκοτα, Μαργαρίτη, αλλά και του Θανάση Αντετοκούνμπο. Η επόμενη «δόση» των σχετικών διπλών αναμετρήσεων της συγκεκριμένης προκριματικής φάσης είναι προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο και η τελευταία τον Ιούνιο του 2018.

Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί λίγους μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2019, όταν θα αποσαφηνιστεί οριστικά ποιες θα είναι οι ομάδες της ευρωπαϊκής ζώνης που θα ταξιδέψουν στην Κίνα για την τελική φάση του Μουντομπάσκετ του 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL