Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019 / Μέχρι τέλους ο "πόλεμος" στο παγκόσμιο μπάσκετ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019 / Μέχρι τέλους ο "πόλεμος" στο παγκόσμιο μπάσκετ

Θανάσης Αντετοκούνμπο: "Πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση..."

Την προσεχή Παρασκευή 24 Νοεμβρίου αρχίζει η προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ Ανδρών του 2019 και ακόμη δεν ξέρουμε ποιοι παίκτες θα είναι στη διάθεση του Θανάση Σκουρτόπουλου, που αναβαθμίστηκε από βοηθός σε πρώτο προπονητή της Εθνικής και του Κώστα Μίσσα, που συνεχίζει ως τεχνικός σύμβουλος.

Την ημέρα που η Εθνική μας θα παίζει με τη Μεγάλη Βρετανία στο Λέστερ, η Ευρωλίγκα έχει ορίσει τον αγώνα για την 9η αγωνιστική μεταξύ Παναθηναϊκού - Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ. Ήδη, οι τέσσερις διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού, που στις 23 Νοεμβρίου θα παίζει στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι, με κοινή τους δήλωση έκαναν γνωστό ότι είναι "αδύνατον και άκρως αντιεπαγγελματικό" να απουσιάσουν "από τις ιδιαίτερα σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις" της ομάδας τους στην Ευρωλίγκα.

Έτσι, με απόντες του Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου, Βαγγέλη Μάντζαρη και Ιωάννη Παπαπέτρου, ο κατάλογος των 24 παικτών που κλήθηκαν ως προεπιλογή, μειώνεται κατά τέσσερις. Μέχρι να δούμε τι θα γίνει και με τους παίκτες του Παναθηναϊκού και τον Κώστα Σλούκα, ο κατάλογος αυτός είναι: Γιάννης Μπουρούσης (Zhejiang Guangsha Lions), Νικ Καλάθης, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Μήτογλου, Ζακ Όγκαστ (Παναθηναϊκός), Κώστας Σλούκας (Φενέρμπαχτσε), Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιάννης Αθηναίου, Βασίλης Χρηστίδης (Άρης), Μάικ Μπράμος (Βενέτσια), Δημήτρης Μαυροειδής, Ντούσαν Σάκοτα, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιώργος Τσαλμπούρης (ΑΕΚ), Χάρης Γιαννόπουλος (Ρέθυμνο), Δημήτρης Κατσίβελης, Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ), Νίκος Γκίκας (Προμηθέας Π.), Βασίλης Μουράτος (ΓΣΛ Φάρος), Χρήστος Σαλούστρος (Προμηθέας Π.).

"Η φανέλα με το εθνόσημο είναι η ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή και δεύτερον, αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί πλήττει μόνο το άθλημα! Δεν υπάρχει πλευρά που θα θεωρήσει εαυτόν κερδισμένη! Αντίθετα, χαμένο βγαίνει μόνο το μπάσκετ!" δήλωσε στο gazzetta.gr ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Νικ Καλάθης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η θέση του Θανάση Αντετοκούνμπο: "Πρέπει να βρεθεί μία μέση λύση, γιατί όλα τα παιδιά θέλουμε να παίξουμε, αλλά την ίδια ώρα η ομάδα έχει ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι!"

Τη συνδρομή της κυβέρνησης στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ζήτησε από την πλευρά του ο -"αιώνιος"- πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος: "Ήρθε επιτέλους η ώρα να δούμε την Πολιτεία να παρεμβαίνει δραστικά και να ανακόψει αυτό το σχέδιο εκφυλισμού, που ξεδιπλώνεται με ταχύτητα".

* Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η Εθνική μας αντιμετωπίζει το Ισραήλ στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου Κρήτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL