Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Ιταλοί συγγνώμη"

Για πρώτη φορά μετά το 1958, στο Μουντιάλ της Σουηδίας, η Ιταλία μένει εκτός από το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού

Αίσθηση σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός της Ιταλίας από το Μουντιάλ της Ρωσίας. Η  μοναδική φορά που δεν είχε προκριθεί στο κορυφαίο ραντεβού, ήταν το 1958, στο Μουντιάλ της Σουηδίας, ενώ πέντε φορές στο παρελθόν, με πρώτη το 1964, δεν πήγε σε τελική φάση Eυρωπαικού  Πρωταθλήματος.  Η χθεσινή «λευκή» ισοπαλία δεν επέτρεψε στους Ιταλούς την πρόκριση. Και η αποτυχία τους είχε ως συνέπεια να δημιουργήσει ένα μεγάλο θόρυβο στα ΜΜΕ όλου του κόσμου.
    Η Marca έχει τίτλο: «Μουντιάλ χωρίς Ιταλία», ενώ η As: «Δράμα! Η Ιταλία δεν πηγαίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο». Η Sport: «Η Ιταλία δεν θα παίξει το Παγκόσμιο Κύπελλο», ενώ η El Pais έχει στην πρώτη σελίδα τίτλο: «Η Ιταλία είναι εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά από το 1958». 
     Η γαλλική L' Equipe  αναφέρει: «Ciao Italia».  Μεγάλος ενθουσιασμός στην Σουηδία. Η Aftonbladet γράφει: «Θαύμα στο Μιλάνο». Η Expressen, από την άλλη πλευρά, αποθεώνει τους παίκτες: «Ήρωες». Το Bbc θυμίζει ότι η Ιταλία  δεν προκρίνεται σε Μουντιάλ μετά από 60 χρόνια από την τελευταία φορά που έλειψε, ενώ ο Guardian, από την άλλη πλευρά, γράφει για τη μεγάλη αντίσταση της Σουηδίας κατά της Ιταλίας.

 

 "Ιταλοί συγγνώμη", Μπουφόν: "Λυπάμαι που το το τελευταίο μου παιχνίδι είναι ο αποκλεισμός από ένα Μουντιάλ"

 

«Λυπάμαι και αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους Ιταλούς για το αποτέλεσμα, όχι για την εμφάνιση. Αλλά ξέρω ότι το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει». Λόγια του Ιταλού ομοσπονδιακού προπονητή Τζαν Πιέρο Βεντούρα μετά την αποτυχία της Ιταλίας να προκριθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας. «Μην πείτε ότι δεν υπήρχε τακτική στην ομάδα, το παιχνίδι αυτό δείχνει το αντίθετο. Θα υπήρχαν τόσα πράγματα να πω, αλλά ξέρω ότι απόψε μετράει το αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

 

Πρόσωπο της χθεσινής βραδιάς ο Τζανλουίτζι Μπουφόν: «Λυπάμαι όχι για μένα, αλλά επειδή αποτύχαμε σε κάτι που θα μπορούσε να είναι πραγματικά σημαντικό. Δεν έχω καμία απογοήτευση που σταματάω, επειδή ο χρόνος περνάει και αυτό είναι σωστό. Λυπάμαι που το τελευταίο μου παιχνίδι είναι ο αποκλεισμός από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας. «Αυτή είναι η μόνη λύπη που έχω, και σίγουρα όχι το τέλος, αφού ο χρόνος περνάει για όλους. Λυπάμαι που το τελευταίο μου σημαντικό παιχνίδι συμπίπτει με αυτόν τον αποκλεισμό».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χθες το θυμήθηκε

Η Ντόρα Μπακογιάννη μας είπε χθες πόσο χάρηκε που από την εξαφάνιση των Σοσιαλδημοκρατών και τη μεγάλη πτώση της Δεξιάς στη Βαυαρία ευνοήθηκαν οι Πράσινοι και όχι η Ακροδεξιά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο