Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Του Τάσου Βακαλόπουλου

Πρωταθλητής δεν γίνεσαι με τα μεγάλα λόγια, ειδικά στο ποδόσφαιρο. Η σκληρή δουλειά, η συνοχή σε όλα τα επίπεδα μιας ΠΑΕ, αλλά και η ταπεινότητα, είναι τα βασικά στοιχεία για την κατάκτηση ενός τίτλου μετά από 30 αγωνιστικές. Κάποιοι θα αναφέρουν και την τύχη, όχι άδικα, αφού στην μπάλα πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξακολουθεί να κάνει τα ίδια λάθη, εκφράζοντας τη βεβαιότητά της ότι φέτος το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη!

Όμως, με τέτοιου είδους δηλώσεις, το μόνο που καταφέρνει είναι να αγχώνει τους ταλαντούχους πράγματι ποδοσφαιριστές της. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά της διοικήσεως του "δικέφαλου" του Βορρά μάς δείχνει και την ημιμάθειά της στον χώρο του ποδοσφαίρου. Με ατάκες και ακραίες δηλώσεις σε κανένα πρωτάθλημα του κόσμου δεν παίρνεις τίτλο. Τις περισσότερες φορές το πρωτάθλημα καταλήγει στην ομάδα που το αξίζει.

Η ΑΕΚ ανεβαίνει μέρα με τη μέρα. Ίσως να μην έχει αποκτήσει ακόμη την απαιτούμενη σταθερότητα, όπως έδειξε στα παιχνίδια με Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης, αλλά δείχνει ότι έχει ταυτότητα. Γνωρίζει τι θέλει, γνωρίζει τι μπορεί και δεν πάει σε υπερβολές, όπως φάνηκε στις συναντήσεις με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Επίσης η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ γνωρίζοντας άριστα, χρόνια, τον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, κρατάει χαμηλούς τόνους, κινούμενη έξυπνα σε όλα τα επίπεδα. Στον Ολυμπιακό αυτήν την εποχή είναι σε πλήρη εξέλιξη η τέταρτη θητεία του Τάκη Λεμονή.

Ήταν 25 Σεπτεμβρίου όταν ο έμπειρος προπονητής ετοίμασε βιαστικά τις βαλίτσες του στην Πάρο για τον πιο γνώριμο προορισμό της δουλειάς του. Μετρά ήδη εννέα αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, με καλές και κακές στιγμές. Όμως, σε αυτό το συγκεκριμένο διάστημα, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι επιστρέφει σε τροχιά κανονικότητας. Οι "ερυθρόλευκοι" μάλλον βρίσκουν τα αγωνιστικά πατήματά τους και αυτό είναι το μεγαλύτερο εφόδιο για τη συνέχεια. Η αισιοδοξία ξαναγύρισε στο στρατόπεδο του Ρέντη, με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στις επιτυχίες.

Στον Παναθηναϊκό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης σαφώς γνωρίζει τι φταίει και ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιάζεται εκτός έδρας όπως στη Λεωφόρο. Η νέα κακή εικόνα της ομάδας στην Τρίπολη δείχνει ότι το ρόστερ έχει αδυναμίες και το πρόβλημα δεν είναι μόνο το οικονομικό. Ο Ουζουνίδης καλά κάνει και στηρίζει τις επιλογές του, όμως η ομάδα του εκτός έδρας νιώθει μικρή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL