Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Στον διεθνή Τύπο η υπόθεση διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον διεθνή Τύπο η υπόθεση διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Το γύρο της Ευρώπης κάνει η «βόμβα» για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήδη από εχθές, ιστοσελίδες, κορυφαίων εφημερίδων της Ευρώπης (ανάμεσά τους και η πορτογαλική ABola), έκαναν αναφορά για την υπόθεση των «στημένων αγώνων».

Σήμερα, ήταν η σειρά της ισπανικής εφημερίδας As, να αναδείξει το θέμα με τίτλο : «Σκάνδαλο στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός μπορεί να υποβιβαστεί». Η γερμανική Zeit έχει άρθρο με τίτλο "Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Μαρινάκη στο δικαστήριο" ενώ η ολλανδική dvhn γράφει «Σκάνδαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Οι ελληνικές αθλητικές αρχές ερευνούν τον πρόεδρό του Ευάγγελο Μαρινάκη, για δύο παιχνίδια με Ατρόμητο και Βέροια. Μία μεγάλη ομάδα της Ελλάδας κινδυνεύει να υποβιβαστεί», αναφέρει η As.

«Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να καταλήξει στην δεύτερη κατηγορία ή ακόμα και σε χαμηλότερες κατηγορίες λόγω σκανδάλου με «στημένα παιχνίδια». Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του, Ευάγγελος Μαρινάκης, κατηγορείται ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης για συμμετοχή του σε τουλάχιστον δύο συναντήσεις. Ο Μαρινάκης είναι επίσης ο ιδιοκτήτης της Νόττιγχαμ Φόρεστ- ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος, που ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1979 και το 1980- από το Μάιο του 2017.

Τα εν λόγω παιχνίδια, σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, είναι Ολυμπιακός-Βέροια (3-0), τον Γενάρη του 2013 και Ολυμπιακός-Ατρόμητος (2-1) τον Φεβρουάριο του 2015. Η υπόθεση Βέροιας διερευνήθηκε πριν από δύο χρόνια, αλλά τότε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να την θέσει στο αρχείο.
 
Ο Ολυμπιακός, αντίπαλος της Μπαρτσελόνα στους ομίλους του Champions League, ήταν κυρίαρχος του ελληνικού ποδοσφαίρου τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Στα 21 πιο πρόσφατα πρωταθλήματα, ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τον τίτλο 19 φορές. Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να αμφισβητήσει την κυριαρχία του το 2004 και το 2010. Ένα νικηφόρο σερί που δίνει στον Ολυμπιακό άθροισμα 44 τίτλων έναντι 20 του Παναθηναϊκού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL