Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
ΦΟΥΤΜΠΟΛ ΛΙΓΚ / Ξεκίνησε με την ευχή να τελειώσει ομαλά!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΦΟΥΤΜΠΟΛ ΛΙΓΚ / Ξεκίνησε με την ευχή να τελειώσει ομαλά!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ αυτήν την εβδομάδα συμπληρώνει αισίως το ένα τρίτο του, καθώς θα διεξαχθεί η 10η αγωνιστική. Αλλά και η Γ' Εθνική έχει ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα, αφού το εναρκτήριο λάκτισμα και στους 8 ομίλους σημειώθηκε την 1η Οκτωβρίου. Και όσον αφορά τη Φούτμπολ Λιγκ; Αυτή τήρησε τα... έθιμα και "μπήκε τελευταία στον χορό", αφού η σέντρα έγινε μόλις το περασμένο σαββατοκύριακο.

Οι λόγοι αυτών των καθυστερήσεων στη Φούτμπολ Λιγκ προφανώς δεν βρίσκονται σε κάποιο "βίτσιο", αλλά αφορούν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τις ομάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας. Οι αδειοδοτήσεις δεν είναι πλέον κάτι το αυτονόητο και η εξεύρεση χορηγών και τηλεοπτικής "στέγης" μοιάζουν να έχουν πολλαπλάσια σημασία σε σχέση με το παρελθόν, γιατί πλέον αφορούν ζητήματα επιβίωσης...

Όλο το καλοκαίρι, αλλά και τους δύο πρώτους φθινοπωρινούς μήνες, οι αρμόδιοι φορείς κυριολεκτικά έκαναν αγώνα δρόμου για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να διασφαλιστούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες εγγυήσεις ότι θα τελειώσει ομαλά. Επίσης, ήταν ανοιχτό για καιρό το θέμα της αναπλήρωσης των κενών που είχαν αφήσει ο Ηρακλής και ο Αγροτικός Αστέρας, με τη Δόξα Δράμας και την Α.Ε. Καραϊσκάκης τελικά να παίρνουν το "πράσινο φως". Το αποτέλεσμα των προσπαθειών θα το δούμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά όλοι γνωρίζουν τις δυσκολίες του εγχειρήματος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, προβλέπεται ένα άκρως ενδιαφέρον πρωτάθλημα, ειδικά στο θέμα της ανόδου. Με βάση το όνομα και την ιστορία τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Άρης και ο ΟΦΗ μοιάζουν τα μεγάλα φαβορί, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουν με διάρκεια μέσα στα γήπεδα. Και πριν από το ξεκίνημα της περσινής περιόδου, πολλοί τους έβλεπαν να παίρνουν τα δύο "εισιτήρια" για τη Σούπερ Λιγκ, όμως στο τέλος του πρωταθλήματος ο Απόλλωνας Σμύρνης και η Λαμία ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν.

Ο Άρης φέτος φαίνεται πως υπό την τεχνική καθοδήγηση του Δημήτρη Σπανού θα έχει δυνατή ομάδα, όμως είναι αλήθεια ότι, από την ώρα που πήρε την κατιούσα, δεν μπόρεσε να επιστρέψει στα «σαλόνια» του εγχώριου ποδοσφαίρου δίχως καμία καθυστέρηση, όπως η ΑΕΚ. Ήδη το μεγάλο όνομα της κατηγορίας συμπληρώνει 4 αγωνιστικές περιόδους απουσίας από τη Σούπερ Λιγκ, κάτι που μετατρέπει σε επιτακτική ανάγκη την εξασφάλιση της ανόδου. Το έμψυχο υλικό υπάρχει, η δυναμική του κόσμου είναι πασίγνωστη και εκτός συνόρων, όμως αυτό που προέχει είναι να εμφανιστεί στα γήπεδα μια ομάδα πειστική και ικανή.

Με βάση τις συζητήσεις που γίνονται, γιατί ακόμα δεν υπάρχει επαρκές αγωνιστικό δείγμα, φαίνονται επίσης δυνατές και φιλόδοξες οι ομάδες του Απόλλωνα Πόντου, της Δόξας Δράμας, ενδεχομένως και των Τρικάλων, που στο περσινό πρωτάθλημα στον δεύτερο γύρο πραγματοποίησαν πορεία πρωταθλητισμού. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες που συμπληρώνουν τη δεκαοκτάδα συναντάει κάποιος ονόματα με σημαντικό παρελθόν και στη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά και στη μεγαλύτερη στην ιεραρχία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως η Παναχαϊκή, η Βέροια, ο Εργοτέλης, ο Πανσερραϊκός, η Καλλιθέα και ο Παναιγιάλειος. Επίσης, στη φετινή Φούτμπολ Λιγκ συμμετέχουν ο Αχαρναϊκός, ο Κισσαμικός/Χανιά, η Σπάρτη, η Α.Ε. Καραϊσκάκης, ο Απόλλωνας Λάρισας, η Αναγέννηση Καρδίτσας και ο Αιγινιακός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL