Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
Σούπερ Λιγκ / Ατρόμητος... ο "φονέας των γιγάντων"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σούπερ Λιγκ / Ατρόμητος... ο "φονέας των γιγάντων"

Το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ δείχνει να είναι το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων χρόνων και δεν είναι λίγοι που πιστώνουν αυτήν την "ομορφιά" στην αλλαγή της διοίκησης της ΕΠΟ και τις "ομοιόμορφες" (σε λάθη) διαιτησίες. Έχουν περάσει 8 αγωνιστικές και σ' αυτό το διάστημα έχουν βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έξι ομάδες, με τον Ατρόμητο να έχει πάρει, μετά την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ, τα σκήπτρα στην κορυφή της κούρσας.

Η ομάδα του Περιστερίου, με τον Αυστριακό Νταμίε Κάναντι στο τιμόνι της, το τελευταίο δίμηνο καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Έχει δύο και πλέον μήνες να δεχτεί γκολ και φυσικά σ' αυτό το διάστημα είναι αήττητη. Έτσι, μετά το μέτριο ξεκίνημα και τις τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες, ακολούθησαν τέσσερις αλλεπάλληλες νίκες, από τις οποίες οι δύο "έγραψαν ιστορία" αφού επιτεύχθηκαν εκτός έδρας διαδοχικά, πρώτα σε βάρος του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης" και την περασμένη Δευτέρα επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η "ιστορία" έχει να κάνει με το ότι πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ατρόμητος βρίσκεται στην 8η αγωνιστική στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στη μεγάλη κατηγορία κι από την άλλη έγινε μόλις η τρίτη ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου που νίκησε εκτός έδρας Ολυμπιακό και ΑΕΚ την ίδια σεζόν (οι άλλες δύο ομάδες είναι ο Απόλλων Αθηνών το μακρινό 1962 και τέσσερις φορές ο Παναθηναϊκός).

Βέβαια ο Ατρόμητος μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες νίκες εκτός έδρας, όπως αυτή επί του ΠΑΟΚ τον Νοέμβριο του 2016, όταν νίκησε με 3-4 στην Τούμπα, αν και έχανε με 3-1, ενώ το 2013 σταμάτησε το σερί 19 νικών του Ολυμπιακού, νικώντας με 2-3 στο Νέο Φάληρο, ενώ και τότε έχανε με 2-1 στο ημίχρονο. Τον τίτλο του "φονέα των γιγάντων" είχε αποκτήσει ο Φωστήρας πριν από 60 περίπου χρόνια, αλλά στη σύγχρονη εποχή μια άλλη ομάδα των συνοικιών της Αθήνας παίρνει επάξια τη... σκυτάλη του προσωνύμιου.

Ο τερματοφύλακας της ομάδας Ανδρέας Γιαννιώτης έπαιζε τα τελευταία χρόνια "δανεικός" από τον Ολυμπιακό στον Πανιώνιο. Το καλοκαίρι επέστρεψε στου Ρέντη, αλλά δεν... άρεσε στον Μπέσνι Χάσι και λύθηκε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που κάθισε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του Περιστερίου δεν έχει δεχτεί γκολ σε έξι διαδοχικούς αγώνες πρωταθλήματος και στα 11 τελευταία λεπτά, που έπαιξε ως αλλαγή, στο 2-2 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Την ίδια ώρα ο Ατρόμητος, με αμυντική τετράδα τους Κιβρακίδη, Χατζηισαΐα, Ρισβάνη και Γιαννούλη, έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, με μόλις 3 γκολ παθητικό, όσα και ο ΠΑΟΚ.

Αν υπάρχει κάτι "δυσάρεστο" σ' αυτές τις επιτυχίες του Ατρομήτου, είναι ότι στηρίζονται και σε τέσσερις παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα "δανεικοί", οι τρεις από τον ΠΑΟΚ (λόγω των καλών σχέσεων από την παραχώρηση του Λημνιού), οι Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Ουάρντα, και ο Ρισβάνης από τον Ολυμπιακό.

Ένα δεύτερο προσωνύμιο που απέκτησε η ομάδα του Περιστερίου τις τελευταίες μέρες είναι "η Λέστερ της Ελλάδας", αφού έχει και τα χρώματα της αγγλικής ομάδας που κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος , προς γενική έκπληξη, την περίοδο 2015-16. Το αν ο Ατρόμητος θα επιβεβαιώσει ή όχι τον παραλληλισμό θα φανεί στην τριάδα των αγώνων που ακολουθούν, αρχικά την Κυριακή στη Ξάνθη και στη συνέχεια με Πανιώνιο (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL