Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ "ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2019" / Με 24 παίκτες η προεπιλογή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ "ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2019" / Με 24 παίκτες η προεπιλογή

Με παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, αλλά όχι μ' αυτούς που παίζουν στο ΝΒΑ, έγινε η προεπιλογή των Θανάση Σκουρτόπουλου και Κώστα Μίσσα για τους αγώνες των προκριματικών του "Μουντομπάσκετ 2019" για τα πρώτα ματς, με Μ. Βρετανία εκτός (24 Νοεμβρίου) και Ισραήλ εντός (27 Νοεμβρίου).

Η συμμετοχή τους, πάντως, δεν είναι σίγουρη, καθώς η Ευρωλίγκα έχει αρνηθεί να τροποποιήσει το πρόγραμμά της για να μη συμπίπτει με τους αγώνες των προκριματικών, ενώ από την πλευρά της η FIBA δεν έχει καταστήσει σαφές το αν θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους δεν ενταχθούν στις Εθνικές τους ομάδες, αλλά και για τους συλλόγους τους.

Στην προεπιλογή των 24 παικτών βρίσκεται κανονικά ο Γιάννης Μπουρούσης, που τελικά δεν αποσύρεται από την "επίσημη αγαπημένη", ενώ επανέρχονται μετά από χρόνια οι Μπράμος, Μαυροειδής και Βασιλόπουλος. Από την ομάδα που αγωνίστηκε στο πρόσφατο "Ευρωμπάσκετ" δεν κλήθηκαν και οι Παππάς, Αγραβάνης και Μπόγρης.

Αναλυτικά η προεπιλογή: Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Πρίντεζης, Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Μάικ Μπράμος, Δημήτρης Μαυροειδής, Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιάννης Αθηναίου, Χάρης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης, Κωνσταντίνος Μήτογλου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Αντώνης Κόνιαρης, Νίκος Γκίκας, Βασίλης Μουράτος, Βασίλης Χρηστίδης, Χρήστος Σαλούστρος, Γιώργος Τσαλμπούρης, Ντούσαν Σάκοτα και Ζακ Όγκαστ.

* Μετά το "Ευρωμπάσκετ 2017", που της έδωσε, μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης, την πρόκριση στο "Μουντομπάσκετ 2018", η Εθνική ομάδα γυναικών δίνει "ραντεβού" για τα προκριματικά του "Ευρωμπάσκετ 2019". Μέσα στον Νοέμβριο θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία εκτός έδρας (11/11, Αλμάδα) και τη Μεγάλη Βρετανία εντός (15/11, Κοζάνη). Το "εισιτήριο" για το "Ευρωμπάσκετ 2019" που θα γίνει στη Λετονία και τη Σερβία παίρνουν οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και οι έξι καλύτερες δεύτερες.

Οι αθλήτριες που κλήθηκαν για την προετοιμασία από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Κώστα Κεραμιδά είναι οι: Στέλλα Καλτσίδου, Αφροδίτη Κοσμά, Λολίτα Λύμουρα, Εβίνα Μάλτση, Αγγελική Νικολοπούλου, Άρτεμις Σπανού, Άννα Σπυριδοπούλου, Εβίνα Σταμάτη, Άννα - Νίκη Σταμολάμπρου, Κατερίνα Σωτηρίου, ‘Ελενα Τσινέκε, Στέλλα Φουράκη, Όλγα Χατζηνικολάου, Ελεάννα Χριστινάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL