Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Ερασιτέχνης ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ / Στα όρια της εξαθλίωσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερασιτέχνης ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ / Στα όρια της εξαθλίωσης

Κορυφαίους Έλληνες πρωταθλητές ανέδειξε στον στίβο ο Παναθηναϊκός, με πρώτο απ' όλους τον Χρήστο Παπανικολάου

"Πρωταθλητής σ' όλα τα σπορ παντοτεινέ" λέει ο ύμνος του Παναθηναϊκού που γράφτηκε στη δεκαετία του '60 και πράγματι τότε ο μεγάλος σύλλογος της Αθήνας κυριαρχούσε για μια τριακονταετία εκτός από το ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο βόλεϊ, στον στίβο, την κολύμβηση, την ξιφασκία, ακόμη και στο... μοντέρνο πένταθλο!

Αυτή τη στιγμή, αν εξαιρέσει κανείς το τμήμα μπάσκετ ανδρών, που είναι ανώνυμη εταιρεία υπό την εποπτεία της οικογένειας Γιαννακόπουλου, όλα τα άλλα τμήματα βρίσκονται σε μαρασμό και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα! Χαρακτηριστικότερη περίπτωση διάλυσης είναι το τμήμα του στίβου, όπου ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει 23 πανελλήνια πρωταθλήματα (το τελευταίο το 1990) και στη φετινή αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ βρίσκεται στην 53η θέση στην Ελλάδα, με μόλις ένα βαθμό στις ηλικίες κάτω των 16 χρόνων!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αθλητής του Παναθηναϊκού ήταν κι ο Χρήστος Παπανικολάου, ο πρώτος Έλληνας που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 5.49μ. στο επί κοντώ στις 24 Οκτωβρίου του 1970, βελτιώνοντας στο διάστημα της καριέρας του πανελλήνιο ρεκόρ περισσότερο από 90 πόντους (ξεκίνησε με 4.69μ. το 1964). Το 1955 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε στον στίβο το πρώτο του πρωτάθλημα Ελλάδας στους άνδρες, για να υπάρξουν στη συνέχεια 19 διαδοχικές κατακτήσεις!

Οι "Παναθηναϊκάρες" επιχειρηματίες έχουν αφήσει τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό χωρίς βοήθεια, τα χρέη φτάνουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, οι υπάλληλοι του συλλόγου είναι από 8 μέχρι 15 μήνες απλήρωτοι και η διοίκηση Πρωτοδικείου, υπό την ηγεσία του μεγάλου άσου του παρελθόντος, Τάκη Οικονομόπουλου, δεν βρίσκει καμία ανταπόκριση!

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να κάνουν για πρώτη φορά αποχή από την εργασία τους την περασμένη Πέμπτη, το τμήμα βόλεϊ γυναικών, που έχει κατακτήσει 23 πανελλήνια πρωταθλήματα σε 37 διοργανώσεις, να αποσυρθεί από την Α1, όπως αποσύρθηκε και η ομάδα πόλο των ανδρών, που υποβιβάστηκε... αυτοβούλως στην Α2. Την ίδια ώρα η ομάδα μπάσκετ γυναικών αγωνίζεται με νεάνιδες και θα είναι θαύμα να αποφύγει τον υποβιβασμό από τη μεγάλη κατηγορία, ενώ κι ομάδα βόλεϊ των ανδρών θα "κατέβει" στη Βόλεϊ Λιγκ με μοναδικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL